Göndöcs Benedek Méz Lovagrend

2022.12.09. 13:46

Mézzel lepték meg a Gyulán gyógyuló gyerekeket

A XIII. Gyulai Méz- és Mézeskalács-fesztiválhoz kapcsolódva a gyulai kórház gyermekosztályán gyógyuló gyermekeket és az ott dolgozó szakembereket, a gyulai lakásotthonokban élő fiatalokat, valamint a Szivárvány Napközi Otthonban élő fogyatékkal élő felnőtteket ajándékozták meg mézzel és mézeskaláccsal a Göndöcs Benedek Méz Lovagrend tagjai pénteken délelőtt a fürdővárosban.

P. G.

A három helyszínre összesen mintegy 130 üveg mézet és közel kétszáz mézeskalácsot vittek el a lovagrend tagjai pénteken délelőtt

Fotó: Bencsik Ádám

Hajduné Dávid Veronika, a fesztivál egyik szervezője elmondta, a Méz- és Mézeskalács-fesztivál keretein belül, a Göndöcs Benedek Békés Megyei Méhész Egyesület ötletére hívták életre a karitatív akciót. A három helyszínre összesen mintegy 130 üveg mézet és közel kétszáz mézeskalácsot vittek el a lovagrend tagjai pénteken délelőtt.

 

Hajduné Dávid Veronika kiemelte, a kezdeményezést hagyományteremtő szándékkal szervezték meg, és szeretnék azt a fesztiválhoz kapcsolódva minden évben megtartani. Ennek kapcsán kitért arra, hogy mind az egyesület, mind a lovagrend Göndöcs Benedekről kapta a nevét, és az apátplébános arról is nevezetes volt, hogy sokat jótékonykodott, sokat tett a rászorulókért, a nehéz helyzetben élőkért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában