Rászoruló családok

2022.12.13. 17:18

Fenyőfavásárlási utalvánnyal segített Herczeg Tamás Békéscsabán

Húsz, nehezebb helyzetben élő családnak is lehet karácsonyfája a támogatásnak köszönhetően.

P. G.

Herczeg Tamás nagyon fontosnak tartotta, hogy segítse a nehéz helyzetben élőket

Fotó: Für Henrik

A Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ által kiválasztott húsz, nehéz körülmények között élő rászorulónak adott át egyenként ötezer forint értékű fenyőfavásárlási utalványt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, kedden az intézményben.

Herczeg Tamás elmondta, az előttünk álló ünnepek fontos része a karácsonyfa, azonban vannak olyan családok, amelyekben nehéz anyagi viszonyaik miatt nincs lehetőség, hogy fenyőfát vásároljanak. Mint kiemelte, az év ezen időszakban sokan adományoznak, sokan segítenek rászorulóknak különböző módokon: – Ugyanakkor arra nem nagyon találtam példát, hogy valaki fenyőfával segítse a karácsony teljesebbé tételét – tette hozzá az országgyűlési képviselő, aki ezért döntött úgy öt évvel ezelőtt, hogy a családsegítő szolgálattal együttműködésben ilyen módon segít.

Herczeg Tamás

Herczeg Tamás kedden húsz egyenként ötezer forintos, összesen 100 ezer forint értékű fenyőfavásárlási utalványt adományozott a családoknak. Varga Éva, a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ igazgatója hírportálunknak elmondta, több szempont alapján választották ki azokat, akik részesültek az adományból.

– Nagyon fontos volt, hogy olyan, az ellátotti körünkhöz tartozó, velünk folyamatosan kapcsolatban álló rászoruló családokhoz jusson el a segítség, amelyekben van gyermek. Ezt kardinális kérdésnek tartottuk, hiszen nagyon lényeges, hogy a legkisebbek igazi ünnepi hangulatban tölthessék a karácsonyt – fogalmazott a szakember, aki kiemelte, természetesen arra is figyeltek, hogy olyanok kapják meg az utalványt, akik élni fognak a támogatást adta lehetőséggel. Herczeg Tamás már ötödik alkalommal segítette ilyen módon is nehéz helyzetben élőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában