Józsa Mihály Békés megyei Vers- és Prózamondó Fesztivált

2022.12.03. 12:41

Délvidékről is érkeztek Békéscsabára verset, prózát mondani

Huszonkét induló részvételével immáron hetedik alkalommal rendezték meg a Józsa Mihály Békés megyei Vers- és Prózamondó Fesztivált szombaton Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban.

P. G.

Fotó: Für Henrik

Steinwender József, a Féling Színház tagja lapunknak elmondta, az eseményt kettős céllal hívták életre.

– Fontos küldetésünknek tekintjük, hogy megőrizzük és továbbvigyük Józsa Mihály színművész nevét és művészetének emlékét – fogalmazott. – Természetesen ennek kapcsán szeretnénk arra is ösztönözni az embereket, hogy mondjanak verset és prózát, ami egyre ritkább napjainkban.

Mint kiemelte, a program Békés megyeinek indult, de már az első alkalommal is érkeztek indulók a megye, illetve az ország határain kívülről, elsősorban a Partiumról, illetve ebben az évben a Délvidékről. A fesztiválon két kategóriát hirdettek meg, diákoknak és felnőtteknek, és számos költő alkotásai hangzottak el a programon. A zsűrit Komlóssy Katalin, Imre Julianna, Hegedűs Ildikó, Kovács Edit és Csipke Sándor alkotta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában