Elismerés

2022.12.14. 19:45

A békési jó tanuló diákokat ismerte el az alapítvány

A város általános iskoláinak előző tanév végén 4,00-es vagy afeletti átlagú tanulmányi eredményt elért nyolcadik osztályos diákjait köszöntötte a Családért Alapítvány szerdán délután a békési polgármesteri hivatal dísztermében.

P. G.

Fotó: Bencsik Ádám

Az érintett kilencvenhét fiatal az eseményen a Beszélő házak – épített értékeink című kötetet, illetve egy ajándékcsomagot vehetett át a civil szervezet jóvoltából.

Az ötlet kiinduló pontját éppen az említett könyv jelentette, hiszen a kötet 208 színes oldalon a város különleges épületeit, épített örökségét, épített értékeit mutatja be. Bíró György pedagógus, a városvédő egyesület egyik alapítója a Békési Újságban 1994-től kezdődően 2003-ig írta a Beszélő házak – épített értékeink című rovatban az épületbemutatásokat. 2011-ben újraindították a sorozatot, sok új, időközben fellelt épületleírással gazdagítva a gyűjteményt. A cikksorozat írását a szerző 2017-ben fejezte be. Mivel a rovat nagyon népszerű volt az olvasók körében, Szegfű Katalin, az újság főszerkesztője kezdeményezte az önálló kötet elkészítését, amely összesen 229 fotót, közte elsősorban Gazsó János felvételeit, illetve 35 archív felvételt is tartalmaz.

Barkász Sándor mérnök, a Családért Alapítvány alapítója személyes hangvételű, ösztönző köszöntőjében elmondta, a város régi épületei a településen élt emberek és közösségek értékteremtő tevékenységéről is képet adnak.

– Az értékteremtés az emberi élet legmagasztosabb értelme – fogalmazott Barkász Sándor, majd hozzátette, a házak értékeket is közvetítenek. Kifejtette, minden életkornak megvannak a maga értékei, minden korban mindenkinek megvan a saját értékteremtő képessége.

Hangsúlyozta, ahogy az épületek értéket képviselnek, úgy a jó tanulmányi eredményt elérő fiatalok is ugyanezt teszik. Elmondta, azt az értékteremtést, ami a tanulásukkal, szorgalmukkal a diákok elérnek, szerették volna honorálni, emlékezetessé tenni mindezt számukra.

A program részeként műsort adtak helyi diákok, az eseményen pedig részt vett Kálmán Tibor polgármester és Polgár Zoltán, a város alpolgármestere is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában