Energiatakarékosság

2022.11.10. 15:43

Most spórolnak, később fejlesztenek a gyomaendrődi világításon

Eleinte kevesebb lámpatest fog világítani Gyomaendrődön, majd mindegyik ledes izzót kap, hogy kevesebbet fogyasszanak.

V. E.

Fotó: Shutterstock

Módosították a napokban a közbeszerzési tervet a gyomaendrődi testületi ülésen, amelybe beillesztették a Kállai Ferenc Művelődési Központ energetikai fejlesztését, az Aranka Babamúzeum építési beruházását, valamint a város közvilágítási hálózatának korszerűsítésére irányuló önerős projekt elindítását – adta hírül Toldi Balázs polgármester. 

A gyomaendrődi közvilágításról kifejtette, spórolniuk kell vele, mivel jelenleg 600 ezer kilowattot fogyasztanak, ami az energiaárak növekedése miatt 40 millió forint helyett immár 200-210 millió forintba kerül. 

Ezért első körben novemberben felülvizsgálják a lámpatesteket (2454 darab van belőlük), számukat a tervek szerint 1000 darabbal csökkentik, illetve ledes világításra szeretnék cserélni, hogy a későbbiekben újra világíthasson mind, ugyanakkor jóval kevesebb költséggel. Hangsúlyozta, a főutak mentén természetesen nem csökkentik a lámpatestek számát, ideiglenesen sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában