2022.11.27. 11:16
Fehérmákkéregben sütött kecsegét a Békés megyei szakács a vébén - galériával
A modern gasztronómiát ötvözte hagyományos magyar, ezen belül is Békés megyei alapanyagokkal Szeidler Zsolt világbajnoki ételeiben.
A Békés Megyei Culinary Team mesterszakácsa vasárnap, hajnali öt órakor állította ki ételeit a gasztrovébén a luxembourgi olimpiai csarnokban. Egy kis ízelítő ételeiből: füstölt orosházi kacsatatár, hirtelen sült kecsege pirított fehérmákkéregben, levesként erdei gombatea préselt kacsanyelvvel, gombakincsekkel.
– A kiírás szerint ötfogásos ételsort és fingerfoodokat (ujjnyi falatkákat) kellett elkészítenem, mint a többi egyéni versenyzőnek is – hangsúlyozta Szeidler Zsolt. – Másfél méter széles és másfél méter hosszú helyem volt az asztalon az ételek elhelyezésére. Úgy érzem, jól sikerült a munka, de majd a vasárnap délutáni eredményhirdetésen derül ki, hogyan vélekedett minderről a zsűri.
Ambrus György olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Békés Megyei Culinary Team menedzsere kiemelte, jó hangulatban zajlik a munka a felkészülési konyhán. Szólt arról, 55 nemzet 2500 versenyzője méretteti meg magát a gasztrovébén, mások készítményeire is kíváncsiak, hiszen mindig lehet egymástól tanulni.
Gasztrovébén szerepelnek a megyei szakácsok