Gasztronómia

2022.11.27. 11:16

Fehérmákkéregben sütött kecsegét a Békés megyei szakács a vébén - galériával

A modern gasztronómiát ötvözte hagyományos magyar, ezen belül is Békés megyei alapanyagokkal Szeidler Zsolt világbajnoki ételeiben.

Ny. L.

A Békés Megyei Culinary Team mesterszakácsa vasárnap, hajnali öt órakor állította ki ételeit a gasztrovébén a luxembourgi olimpiai csarnokban. Egy kis ízelítő ételeiből: füstölt orosházi kacsatatár, hirtelen sült kecsege pirított fehérmákkéregben, levesként erdei gombatea préselt kacsanyelvvel, gombakincsekkel. 

Szeidler Zsolt

– A kiírás szerint ötfogásos ételsort és fingerfoodokat (ujjnyi falatkákat) kellett elkészítenem, mint a többi egyéni versenyzőnek is – hangsúlyozta Szeidler Zsolt. – Másfél méter széles és másfél méter hosszú helyem volt az asztalon az ételek elhelyezésére. Úgy érzem, jól sikerült a munka, de majd a vasárnap délutáni eredményhirdetésen derül ki, hogyan vélekedett minderről a zsűri.

Ambrus György olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Békés Megyei Culinary Team menedzsere kiemelte, jó hangulatban zajlik a munka a felkészülési konyhán. Szólt arról, 55 nemzet 2500 versenyzője méretteti meg magát a gasztrovébén, mások készítményeire is kíváncsiak, hiszen mindig lehet egymástól tanulni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában