Culinary team

2022.11.09. 19:58

Bemutatták a gasztrovébére nevezett ételcsodákat Gyulán

A Zsigmond-konyhán a támogatók, meghívott vendégek is ízelítőt kaptak szerdán este, hogy milyen ételremekekkel rukkolnak elő a Békés Megyei Culinary Team tagjai a luxembourgi szakács- és cukrászvilágbajnokságon november 26–30.között.

Nyemcsok László

Fotók: Für Henrik

Ambrus György olimpiai aranyérmes mesterszakács, a culinary team menedzsere a főpróbán kiemelte, csapatban és egyéniben is indulnak.

– A gárda csapatkapitánya Szeidler Zsolt, további tagjai Nyári János, Ságodi Márk, Herédi Péter szakácsok, valamint Várkonyi Tibor cukrász. Szeidler Zsolt, Nyári János és Ságodi Márk egyéniben is megmérettetik magukat. A csapat felkészítője továbbra is Varga Károly abszolút világbajnok mesterszakács. 

– Ambrus György Krisztián világbajnok mesterszakács az ételszobrászatban segíti a csapatot, Szokai Imre és Bondár László a logisztikáért és a háttérmunkálatokért felel. Tímár Attila többszörös olimpiai és világbajnoki érmes mesterszakács a koordinációs feladatokat látja el, segítőként a csapattal tart Mózer Zoltán is.

Ambrus György kitért arra, vendégeikkel egy időutazáson vehettek részt Gyulától Luxemburg fővárosáig, Luxembourgig, a világbajnokság helyszínéig. Lényegében láthatták, amit majd a zsűri értékel. Békés megye értékei, alapanyagai kiemelten szerepelnek a versenymunkáikban, a másfél éves felkészülésnek pedig meg kell hoznia gyümölcsét.

Békés megye gasztronómiájának jó hírét szeretnék vinni a világba.  

– Nagy munkát fektettek a felkészülésbe a kollégák a szabadidejükből – ecsetelte a csapatvezető. – Olyan országok versenyzőivel kell felvennünk a versenyt, akik lényegében csak a vébére készültek egész idő alatt. A megyei culinary team munkáját és elszántságát látva elmondhatom, rajtuk semmi nem múlik.

Ambrus György kitért arra, ismét Békés megye gasztronómiájának jó hírét szeretnék vinni a világba. Ennek megfelelően állították össze versenyételeiket. Az alapanyagok között megtalálható a szürkemarha, a mangalica, a Békés megyei erdők vadjainak húsa, a gombák, zöldfűszerek is. A cél továbbra is az, hogy mindenki éremmel a nyakában térhessen majd haza az egyik legrangosabb világeseményről. 

Az alapanyagok között megtalálható a szürkemarha, a mangalica, a Békés megyei erdők vadjainak húsa, a gombák, zöldfűszerek is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában