Mestervizsga

2022.11.21. 18:33

A láthatatlan hibákat is kijavították a mestervizsgázó karosszérialakatosok Békéscsabán - galériával

Karosszérialakatosok tettek egy 180 órás felkészítő tanfolyamot követően sikeres mestervizsgát a napokban Békéscsabán a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával.

L. B.

Mindegyik mesterjelölt eredményes vizsgát tett

Forrás: BMKIK

Fotó: Pinter Vince

A szakemberek látványos munkát végeznek, hiszen törött autókból varázsolnak újakat. A jelöltek a vizsgán bemutatták, hogyan lehet a szemmel észlelhető sérüléseket, mint egy balesetben összegyűrt ajtó, valamint a laikusok számára láthatatlan hibákat, mint a jég verte tetőt helyrehozni.

A kondorosi Török Márk szerint szakmai rangot jelent a mestercím. Hozzátette: a vállalkozói ismeretek és a tanulók foglalkoztatásához szükséges pedagógiai órák is jól jöttek a képzésen a gyakorlati feladatok mellett. Mint mondta, gyerekkorában is autós játékokkal játszott, úgy látszik, nem nőtte ki a hobbiját, ez lett a szakmája is. Bár a tanulás sok szabadidejét elvette, hiszen munka után, hétvégente kellett időt fordítania rá, úgy véli, megérte.

Azt, hogy miként megy a munka a műhelyben, Gécs Norbert vizsgabiztos figyelte. Az egyik autón éppen kiemelték a sérült üveget és újat helyeztek be, a másikon egy horpadt küszöböt javítottak ki a mesterjelöltek, a kondorosi Horváth Károly, a muronyi Hursán György, a békéscsabai Stefkovics Ferenc és a kondorosi Török Márk. Gécs Norbert hangsúlyozta, mindenki évek óta dolgozik a szakmában, ennek ellenére a gyakorlati vizsga is munkavédelmi oktatással kezdődött, hiszen más műhelyben vizsgáztak a szakemberek, mint ahol hétköznaponként dolgoznak. A szakembereknek a portfóliójukat is meg kellett védeniük, ez egyfajta szakdolgozatot jelent a mestereknél.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában