Viharsarki Regionális Népdalköri Találkozó

2022.10.16. 10:44

Regionális népdalköri találkozót rendeztek Gyulán - galériával

Három megyéből érkezett csoportok, illetve szólisták résztvételével rendezték meg a hetedik alkalommal életre hívott Viharsarki Regionális Népdalköri Találkozót szombaton, Gyulán, a Vigadóban.

P. G.

Fotó: Kiss Zoltán

2014-ben hirdette meg első alkalommal a Viharsarki Regionális Népdalköri Találkozót az Illés Panna Népdalkör. Mint minden amatőr művészeti csoportnak, a népdalénekléssel foglalkozóknak is fontosak a fellépési lehetőségek, így a gyulai együttes kezdeményezése gyorsan kedvelt lett a műfaj képviselői között. Szombaton Békés megyéből, Csongrád-Csanád, valamint Hajdú-Bihar megyéből is érkeztek fellépők.

A találkozó célja nem a versenyzés, hanem a népdalköri közösségek közötti kapcsolatok építése és erősítése. A szervező Illés Panna Népdalkör szándéka a népdal és népzene hagyományőrző múltját megőrizve, a ma már egyre kevesebbszer hallott, énekelt népdalok felidézése, illetve megismertetése a fiatalabb generációval. Az eseményre tehát nemcsak a fellépőket várják, hanem minden olyan érdeklődőt is, aki szívesen ismerkedik meg magyar népdalcsokrokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában