Jubileumi fesztivál

2022.10.21. 14:59

Félmeztelenül is gyúrták a kolbászt Békéscsabán – galériával

Százötven csapat töltötte a középiskolások és egyetemisták töltőversenyén pénteken a kolbászt a CsabaParkban a 25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivál keretében.

Ny. L.

Fotó: Für Henrik

Jelenlegi csabai „közgések” ugyanúgy megmérették magukat, mint a középiskolából már az egyetemen tanulók. Nagyházi Sára, Szarvas Laura, Békési Zoltán és Csatári Szabolcs a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Közgé-Nagykövetek csapatát erősítették.

Sűrűn feltűnt náluk Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója és Paláncz György, az intézmény vezetője is. Nem amiatt, hogy segítsenek a töltésben – bár elmondásuk szerint szívesen megtették volna –, hanem azért, mert a zsűri tagjai voltak sokakkal egyetemben. Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, a zsűri elnöke kiemelte, a  csapatok feladata az volt, hogy a helyszínen átvett öt kiló húsból sütnivaló kolbászt készítsenek. A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kellett leadniuk a zsűrizéshez.

Görög istenek is töltöttek Zahorán Bálint vezetésével, aki elmondta, a jó idő is hozzájárult ahhoz, hogy félmeztelenül, babérkoszorúval a fejükön tölthették a kolbászt a Mokry-nagysátorban. Több csapatnál kiemelték, ez egy nagy buli, amire szívesen hívják a barátaikat az ország számos pontjáról. Magyar István Győrből érkezett, és ahogy az egyetemi társai asztalához ért, már látta, nem marad szomjas.

–  A csabai füstölt kolbászt a barátaimon keresztül ismerem, de ők elég szűrmarkúan bánnak vele – mesélte a fiatalember. – Most viszont kiderült, hogy miért. Annyira finom, hogy csínján kell vele bánni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában