Egyesület

2022.09.07. 12:26

Sült kolbásszal zárta a nyarat a Csabai Kolbászklub

Stílszerűen sült kolbásszal és hurkával zárták a nyarat a Csabai Kolbászklub tagjai kedden este az Uhrin Zoltán Klubházban.

Ny. L.

A Juhász család felajánlásaként kolbászt is sütöttek, képünkön (balról) Sipos László, Hocz István, Papp László és Méhes Miklós

Fotó: Szeles Pál

Hégely Sándor, az egyesület elnöke szólt a közelgő, október 20–23. közötti kolbászfesztiválról, és a tagok áldozatos munkájáról, mellyel a csabai kolbászt népszerűsítik.

 

Korim Valéria ügyvezető elnök elmondta, a szokásokhoz hűen saját sátorral is ott lesznek a jubileumi, 25. Csabai Kolbászfesztiválon. A látványdisznótorokat továbbra is tagjaik bonyolítják, feldolgozzák a hízókat, és hagyományos ételeket készítenek. Már elküldték a meghívókat a külföldi társkluboknak. Korim Valéria szólt arról, örömteli, hogy 130 aktív taggal működnek, és mindig, mindenki számíthat a másikra.

Opauszki Zoltán, a békéscsabai önkormányzat képviselője, környezetvédelemért és turisztikáért felelős tanácsnok hangsúlyozta, több év után remélhetőleg újra teljes erővel düböröghet a kolbászfesztivál. Ez az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválja, és a kolbászklub tagjai közreműködésükkel nagy szerepet vállalnak ebből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában