2022.09.07. 12:26
Sült kolbásszal zárta a nyarat a Csabai Kolbászklub
Stílszerűen sült kolbásszal és hurkával zárták a nyarat a Csabai Kolbászklub tagjai kedden este az Uhrin Zoltán Klubházban.
A Juhász család felajánlásaként kolbászt is sütöttek, képünkön (balról) Sipos László, Hocz István, Papp László és Méhes Miklós
Fotó: Szeles Pál
Hégely Sándor, az egyesület elnöke szólt a közelgő, október 20–23. közötti kolbászfesztiválról, és a tagok áldozatos munkájáról, mellyel a csabai kolbászt népszerűsítik.
Korim Valéria ügyvezető elnök elmondta, a szokásokhoz hűen saját sátorral is ott lesznek a jubileumi, 25. Csabai Kolbászfesztiválon. A látványdisznótorokat továbbra is tagjaik bonyolítják, feldolgozzák a hízókat, és hagyományos ételeket készítenek. Már elküldték a meghívókat a külföldi társkluboknak. Korim Valéria szólt arról, örömteli, hogy 130 aktív taggal működnek, és mindig, mindenki számíthat a másikra.
Opauszki Zoltán, a békéscsabai önkormányzat képviselője, környezetvédelemért és turisztikáért felelős tanácsnok hangsúlyozta, több év után remélhetőleg újra teljes erővel düböröghet a kolbászfesztivál. Ez az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválja, és a kolbászklub tagjai közreműködésükkel nagy szerepet vállalnak ebből.