Pályáznak

2022.09.20. 17:27

Leaszfaltoznák a gyűjtőutat Újszalontán

Szilárd burkolatot kaphat a jelenleg csak útalappal rendelkező Arany János utca – mondta Jova Tibor polgármester a helyszínen.

L. B.

Jova Tibor polgármester beszélt a tervezett beruházásról

Fotó: Licska Balázs

Azért, hogy a tervet megvalósítsák, az önkormányzat nemrég nyújtott be pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében, csaknem 23,3 millió forint támogatást remélve. A munkálatok során kétszáz méteren és 2,5 méter szélességben aszfaltoznának. A településvezető szerint egy fontos gyűjtőútról van szó, erre közlekednek a nagy mezőgazdasági gépek a földutak irányába és azok felől, így a tervezett szakasz sárrázó jelleggel is működne.

Emlékeztetett: a Magyar Falu Program keretében tavaly több mint 17,3 millió forintot kapott Újszalonta köztemetőhöz vezető út megépítésére, ahol most csak lerakott járdalapokon keresztül lehet közlekedni. Úgy volt, hogy a fejlesztés első ütemeként 200 méteren elkészül az aszfaltcsík, azonban az áremelkedések miatt felülbírálták a korábbi terveket. Most az az elképzelés, hogy útalapot készítenek, ez is nagy előrelépést jelentene a jelenlegi állapotokhoz képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában