Rendkívüli támogatás

2022.08.03. 14:59

Több mint 155 millió forintból épülhet meg a medgyesegyházi minibölcsőde új szárnya

Sajtótájékoztatón jelentette be Kraller József polgármester és Erdős Norbert országgyűlési képviselő szerdán, hogy Medgyesegyháza sikerrel pályázott bölcsődéje és forrásai bővítésére. Erdős Norbert elmondta, a város 5,6 millió forintot kap működési célú, kiegészítő, rendkívüli támogatásként, ami az egyik legtöbb az utolsó szakaszban kiosztott támogatások közül.

N. Sz.

Erdős Norbert ismertette, hamarosan leteszik az új bölcsődei szárny alapkövét

Fotó: Für Henrik

Kraller József hozzátette, képviselőjük közreműködésének jelentős szerepe van abban, hogy ezt az összeget a dologi kiadásokra, intézményeik stabil működtetésére fordíthatják.  Erdős Norbert kiemelte, az önkormányzat sikerrel pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán is: 155, 42 millió forintból újulhat meg a mini bölcsőde a Széchenyi 2020 program keretében. 

– Medgyesegyháza igazi gondoskodó, vállalkozás- és családbarát település. A következő nevelési évben már 55 bölcsődéskorú gyermek lesz, az igény tehát az új épületre megvan, jó célt szolgál a beruházás. A közbeszerzési eljárás lezajlott, megvan a kivitelező, a napokban le is teszik az alapokat – hangsúlyozta Kraller József, kiemelve, hogy új, akadálymentes épületet alakítanak ki, amely több mint 110 négyzetméternyi hasznos alapterületen foglalja magában a nyolc férőhelyes, modern csoportszobát és a kiszolgálóhelyiségeket. A játszóudvaron füvesítenek, babakocsi-tárolókat, pancsolókat, kerékpártámaszokat, parkolókat építenek, játékokat, fejlesztőeszközöket vásárolnak, sőt informatikai eszközök, szoftverek beszerzése is a tervek közt szerepel. Ahogy korábban megírtuk, az épületet várhatóan novemberig átadják. 

Kraller József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában