Csomópont

2022.08.23. 15:49

Fontos szakaszába ért a gyulai Tiborc utca felújítása

Újabb szakaszához ért a Tiborc utca teljes felújítása Gyulán – tájékoztatott Facebook-oldalán dr. Görgényi Ernő polgármester.

Mint a polgármester kiemelte, jelenleg a körforgalom alépítményének kialakítása zajlik, a kivezető ágakat már leaszfaltozták az Akácos és a Várkert utcai csomópontokban. A körforgalom az eredetileg tervezett aszfaltréteg helyett jóval tartósabb betonburkolatot kap, a betonozás szeptember elején kezdődik. A beton kötési ideje mintegy három hét, azaz lényegesen hosszabb az aszfalténál, így a csomópont tovább lesz lezárva.

 

A Tiborc utca páratlan oldalán a Feketesas utcáig elbontották az útpályát és a szegélyeket, valamint a járdát is, jelenleg az újjáépülő járdát burkolják. A héten elkezdődött a Szélső utca és a híd közötti szakaszon a szegély építése, az útalap elhelyezése és a járda építése. Ugyancsak a héten kezdődik a Tiborc utcai közvilágítási és közcélú hálózat oszlopainak cseréje, mely áramszünettel jár a Tiborc utcai ingatlanokat illetően.

A jövő héten előreláthatólag a Tiborc utca páros oldalán a Feketesas és az Akácos utca közötti szakaszon a csapadékvíz-elvezető rendszert építik majd ki, ezt követően a szegélyezés, valamint a körforgalmat érintő terelősziget szegélyezése történik majd meg.

A párhuzamos útfelbontások miatt az utca forgalomtól elzárt terület marad mindaddig, amíg a körforgalom beton pályaszerkezete megköt, és a forgalmat rá lehet engedni az új beton- és aszfaltburkolatra.

Júliusban elkészült a Tiborc utca Várkert utca és Nagyváradi út közötti szakaszán az aszfaltozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában