Kiállítás

2022.08.23. 17:57

Fiatal tehetségek mutatkozhattak be Mezőkovácsházán

Helyi fiatal alkotók munkáiból nyílt kiállítás a napokban Mezőkovácsházán, a művelődési központban.

Cs. I.

Önbizalmukat növelheti, minél többször bemutatkozhatnak

Fotó: Gigacz Balázs

Varga Gusztáv önkormányzati képviselő köszöntőjében úgy fogalmazott: Mezőkovácsháza ereje sem csak az útjaiban, épületeiben van, hanem az itt élők tehetségében, teljesítményében, abban, hogy ezt a képességet minél többen ismerjük, elismerjük, bátorítsuk. Erre pedig, nincs jobb eszköz, mint egy ilyen kiállítás. Így ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Csóti Csenge és Lukács Hanna festményeit, rajzait, Bakó Benjámin fotóit és Kovalik Richárd makettjeit. A kiállításra készülve beszélgetett a fiatalokkal, akik örültek a felkérésnek. 

Tiszteletre méltónak nevezte, hogy a művelődési ház felkarolja a helyi alkotókat, a tehetségeket, növelve ezáltal önbizalmukat.

– Büszkeségünket és az összetartozás érzését az növelheti, hogy ez a négy fiatal (és szüleik, barátaik) itt élnek közöttünk Mezőkovácsházán, itt jártak óvodába, általános iskolába, gimnáziumba. A négy fiatal tehetségben közös, hogy a család kezdetektől támogatta érdeklődésüket. Mindannyiuknak örömet okoz ez a tevékenység, és a jövőben is szeretnének foglalkozni ezzel: Csenge és Benjámin hivatásszerűen is, Hanna egy másik területen szeretné kamatoztatni megszerzett tudását, Richárd pedig továbbra is hobbi szinten.

Fiatal koruk ellenére mindannyiuknak volt már kiállítása: a két lánynak az iskolájukban, Benjáminnak a művelődési házban egy ablakkiállításon, Richárdnak pedig Békéscsabán, egy makett kiállításon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában