Kurzus

2022.08.31. 09:43

Csellistáktól volt hangos a csabai zeneiskola

Hatodik alkalommal szervezték meg Békéscsabán a cselló- és kamarazene-kurzust nemrég. Juhász Edit csellótanár elmondta, az egy hetes programon a Bartók szakgimnázium egykori diákjai tanították a mostani zeneiskolás csellistákat.

N. Sz.

– Az egyéni órák mellett a kamarazenélés kiemelt szerepet kapott. Mivel ebben az évben Monostori Gábor zongoraművész a zongorista növendékeit is elhozta Budapestről, tovább bővült a paletta – részletezte Juhász Edit.

A kurzust különböző foglalkozások színesítették: a csellisták színpadi gyakorlatokon, mozgásfoglalkozásokon, zenei szakkifejezéseket előtérbe helyező olaszórákon vehettek részt, sőt házi hangversenyeken, kézműves foglalkozásokon töltekezhettek, kapcsolódhattak ki. 

 

Juhász Edit kiemelte, a közreműködők is mind-mind kötődnek a már negyven éves múltra visszatekintő csellócsaládhoz. A kurzus a hagyományokhoz hűen a Csabagyöngye stégszínpadán és a református templomban megtartott koncertekkel zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában