Beruházások

2022.07.26. 10:52

Színpad is épül a Pulyka téren Ecsegfalván

Ecsegfalván az összes önkormányzati épület megújul, korszerűsítik az iskolát és még szennyvíz projekt is indul.

V. E.

Galambos István büszke az ecsegfalvi fejlesztésekre

Galambos István polgármestertől megtudtuk, a napokban befejeződött a művelődési ház szigetelése, amely egy 2021-es Magyar Falu Programos nyertes pályázat jóvoltából valósult meg. A munkálatokra 30 millió forint nyertek, amelyhez az önkormányzat is biztosított önerőt, összességében mintegy hétmillió forintot, amiből többek között a belső felújítások, például padlócsiszolás, illetve festés készülnek el.

De nem ez az egyetlen beruházása az alig 1200 fős településnek, hiszen nemrég kapták a jó hírt, miszerint lezárult a KEHOP-os pályázatuk közbeszerzése, amelynek keretében egy nagyszabású, 4,9 milliárd forintos szennyvízberuházás indulhat el még ebben az évben Ecsegfalván és konzorciumi partnertelepülésein Bucsán, valamint Kertészszigeten. 

Ezen projektnél már a kivitelezőt is kiválasztották. Indulásának pedig több szempontból is örülnek, mert amellett, hogy növeli a lakosság komfortérzetét, a beruházás által szimpatikusabbá válhat a település egy esetlegesen oda költöző családnak, vagy akár cégnek is – tette hozzá a polgármester.

Galambos István elmondta, fejlesztés alatt áll még a művelődési házhoz kapcsolódó új községháza, itt már folyamatban van az anyagbeszerzés egy komplett energetikai fejlesztésre, 65 millió forintos TOP-os forrásból. A kiegészítő belső felújítást ennél a projektnél is saját erőből vállalja az önkormányzat. Nyertes pályázatuk továbbá a helyi temető infrastruktúra fejlesztése, ahol térkövet raknak le és parkolókat alakítanak ki, a jövőbeni tervek szerint pedig a ravatalozót is felújítják majd. De nyertek még beadványukkal szabadtéri színpadépítést is a Pulyka térre, szintén a Magyar Falu Program keretében.

A polgármester kifejtette, nem csupán nyertes, hanem eredményre váró beadványuk is van, ez utóbbiban belterületi utak fejlesztésére pályáznak 120 millió forint értékben. Végül elmondta, az általános iskolában is terveznek egy energetikai fejlesztést, mintegy 50 millió forintból, ezen projekt jelenleg a tervezési szakaszban van. Említette még az országfásítási programot, amiben 30 darab platánfát nyertek, amik mellett júdás fákat ültettek saját projektként, lakossági és önkormányzati összefogásból. Ezekből a fákból a játszótérre, az orvosi centrumhoz, illetve az új polgármesteri hivatal elé is helyeznek majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában