Településfesztivál

2022.07.09. 16:03

Színes programokkal készültek a csabacsűdi falunapon

A Petőfi utcai sportpályánál, az új rendezvénytéren szerveztek falunapot szombaton, Csabacsűdön. Az esemény egy ebéddel indult a helyi önkormányzat jóvoltából, amely gulyáságyúban főtt gulyáslevessel látta vendégül az eseményre érkezőket.

V. E.

Fotó: Bencsik Ádám

Az ünnepélyes megnyitón elsőként Molnár József polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, külön öröm számára, hogy két testvértelepülésük, Csata és Makfalva is elfogadta a meghívásukat, és velük együtt ünnepelnek. Hozzátette, két év pandémia miatti kihagyás után tarthatnak újra falunapot, ahol ismét teret adtak a találkozásnak és az önfeledt, közös szórakozásnak.

Dr. Skorka András, a Szarvasi Járási Hivatal vezetőhelyettese elmondta, ő maga három évvel ezelőtt járt utoljára a Csabacsűdi Falunapon, ahol szintén köszöntőt mondhatott. Kifejtette, ez egy olyan nap, amikor magunk mögött hagyhatjuk a nehézségeket, például a koronavírus emelkedő számait, vagy a szomszédos Ukrajnában dúló háborút, és a kihívásokról kissé megfeledkezve kikapcsolódhatunk.

Závoda Ferenc néhány éve maga is majdnem csabacsűdi lett.
Forrás: Bencsik Ádám

A Békés Megyei Önkormányzat nevében Závoda Ferenc köszöntötte a falunap résztvevőit. Kifejtette, néhány éve  maga is majdnem csabacsűdi lett, hiszen édesapja vett a nagyközségen egy telket, ám az építkezés idővel abbamaradt. Viszont így sincs messze, hiszen a szomszéd településrészről érkezett, nagy örömmel. Ide ugyanis mindig szívesen érkezik, legyen szó kukoricanapról, falunapról, vagy akár egy sima hétköznapról.

Csákvári Marian, Csata polgármestere elmondta, hálás a csabacsűdieknek a meghívásért, a vendégszeretetükért és a főzési kultúrájukért is. 

Hozzátette, Molnár Józseffel jó kapcsolatot ápolnak, és minden évben szeretettel várják itt őket. Hangsúlyozta, azt reméli, hogy a testvértelepülések közötti jó viszony még hosszú évekig megmarad, és akár még szorosabbra szövődik.

Vass Imre, Makfalva polgármestere kifejtette, megtiszteltetés számukra, hogy ismét meghívást kaptak Csabacsűdre, és személyesen ápolhatják testvértelepülési kapcsolataikat. Hangsúlyozta, jó kapcsolatuk a Békés megyei nagyközséggel legutóbb akkor mutatkozott meg, amikor jótékonysági bált szerveztek, amelynek bevételét egy kárpátaljai iskolának ajánlották fel, és amit nagyban támogatott Csabacsűd is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában