Beszámoló

2022.07.04. 12:55

Óriási munkát végeznek a szociális szakemberek Békésen

A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ jelenleg hét településen, Békés mellett Mezőberényben, Köröstarcsán, Muronyban, Kamuton, Bélmegyeren és Tarhoson látja el a gyermekjóléti központ feladatait.

P. G.

A szociális szolgáltató szervezi a Fuss a nyárba! című programot is

Fotó: Für Henrik

Elfogadta a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ tavalyi munkájáról szóló beszámolót múlt heti ülésén a helyi képviselő-testület.

Mint az a Kádasné Öreg Julianna igazgató által készített szakmai anyagból kiderül, az intézmény tevékenységi köre rendkívül széles, család- és gyermekjóléti központ, étkeztetés, házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, támogató szolgáltatás, közösségi ellátás, idősek, fogyatékkal élők, hajléktalanok nappali ellátása, átmeneti elhelyezést nyújtó ellátások, fejlesztő foglalkozások és gyermekek napközbeni ellátása egyaránt működik a központ égisze alatt. Tavaly ezeket a feladatokat hetvenöt dolgozó látta, a munkavállalók szakképzettsége közel 100 százalékos, a munkavállalók továbbképzése pedig folyamatos. Az intézmény jelenleg hét településen, Békés mellett Mezőberényben, Köröstarcsán, Muronyban, Kamuton, Bélmegyeren és Tarhoson látja el a gyermekjóléti központ feladatait. Az esetmendzserek 2021-ben 222 gyermek gondozásában tevékenykedtek, ebből tíz esetben nem vált szükségessé hatósági intézkedés, míg 212 gyermek esetében folyamatos volt a kapcsolattartás.

A szociális étkeztetésben Békésen 214-en, Tarhoson 51-en vettek részt, összesen több mint 53 ezer adag étel jutott el a központ segítségével az érintettekhez. Házi segítségnyújtásban 97-en, személyes gondozással kiegészített házi segítségnyújtásban 88-an részesültek. Az idősek klubjaiban Békésen 87, Tarhoson 23 nyugdíjast láttak el tavaly december 31-én. Az intézmény tavaly számos fejlesztést, illetve projektet is megvalósított. A testületi ülésen a képviselők is elismerően szóltak a szakemberek munkájáról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában