Külföldi partner

2022.06.28. 19:00

Francia iskolával épít ki kapcsolatot a Békéscsabai Szakképzési Centrum

Tovább bővíti a Békéscsabai Szakképzési Centrum, valamint a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium külföldi partner iskolái körét.

N. Sz.

Június 20-21-én a dél-franciaországi, touloni Lycée ROUVIERE középiskola delegációját fogadták Békéscsabán – adta hírül az intézmény.

A találkozóval új együttműködés indult: kölcsönös tanulói szakmai gyakorlatok és oktatói tanulmányutak valósulhatnak meg. Elmondták, a touloni, valamint a Trefort iskola is rendelkezik a 2021-2027 es időszakra szóló Erasmus-akkreditációval, így egyszerűsített formában igényelhetnek forrást a programban külföldre tervezett szakmai gyakorlatok, tanulmányutak, továbbképzések megvalósításához. A kétnapos találkozón a francia vendégek megismerték a szakképzési centrum és a Trefort iskola működését, az iskola képzéseit, meglátogatták a tanműhelyeket, a külső szakmai gyakorlatoknak helyet adó Linamar PPM-et, valamint az iskola új szakmai partnerét, az Airbus gyulai gyáregységét. A vendégeket a városházán is fogadták. A közös munka ősszel folytatódik, a helyszín a touloni iskola lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában