Testvérváros

2022.05.06. 15:00

Tusnádfürdőről érkeztek vendégek Orosházára

Az önkormányzat sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. kiírására, és pályázati forrást nyert a testvértelepülési programok és együttműködések kiíráson.

Cs. I.

Orosháza, valamint Tusnádfürdő között 1997-ben született testvérvárosi meg­állapodás. Az elmúlt több mint 20 évben a két település ­delegációi számos alkalommal ellátogattak egymáshoz, vettek részt egymás rendezvényein, pályázataiban. A testvérvárosi kapcsolat jellemzően kulturális és turisztikai jellegű. A mostani találkozás célja az volt, hogy a Covid okozta járványhelyzet után ismét szorosabbra fonják a két település közötti kapcsolatot, úgy, hogy azt majd a települések fiataljai is tovább vigyék.

Tusnádfürdő 14 fős delegációja Butyka Zsolt polgármester vezetésével járt Orosházán, az újratelepítési programsorozatra érkezve. Tartottak Orosháza és Tusnádfürdő önkormányzatainak képviseletében kerekasztal-megbeszélést, kulturális, oktatási és turisztikai jelleggel. A delegáció tagjai jártak a diáktanyán, részt vettek az Árpád-kerti ramazuri közönségprogramon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában