Szakmai elismerés

2022.05.08. 13:18

Kertészetben a szarvasi Roszik Attila Az év agrárembere

A szarvasi Roszik Attilát kertészet kategóriában a 2021-es év agráremberének választotta az országos szakmai zsűri.

Ny. L.

/Fotó: BMH/

A közönségdíj elnyeréséhez is jó úton halad, május 10-éig, keddig lehet szavazni rá a Facebookon a tíz kategóriagyőztes között. A link a következő:  https://app.goweb.hu/items/roszik_attila?vote=true%3Fvote%3Dtrue&fbclid=IwAR2vnwDqRFrgf2qLe5iIPzYXc7m14tt8xhFGd_4G2NiyMtM0etFqQZZp1Go#_=_

Az eredményhirdetést május 21-én, Egerben tartják, Az év agrárembere verseny fővédnöke Nagy István, agrárminiszter. Az egri rendezvényen a tíz kategóriagyőztes közül megválasztják a champion-díjast is. Az év agrárembere cím elnyeréséhez az elsők között gratulált Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnökjelöltje.  

Roszik Attila növénytermesztő mérnök és növényvédelmi szakmérnök, 1998 óta dolgozik a szarvasi MOROKO-FARM Kft-nél, melynek 2015 óta ügyvezető igazgatója. A cég 1800 hektáron szántóföldi növénytermesztést folytat, ebből évente 200 hektár a kertészeti terület, zöldborsó és ipari paradicsom.

Gyermekei szintén a gazdaságban dolgoznak. Fia, Bence az ültetvényben a növényápolási, növényvédelmi munkákért felel, és az értékesítést bonyolítja, míg Fanni lánya az ápolási, karbantartási munkákban, az alkalmazottak munkájának szervezésében vesz részt.

Családi gazdaságukban 25 hektáron almát termesztenek, céljuk a terület bővítése. Más gyümölcsfajokat is szeretnének telepíteni, szóba jöhet cseresznye és a szilva. 

Roszik Attila az agrárkamara országos küldöttje, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei szervezetének növénytermesztésért felelős alelnöke. A FruitVeB-nél országos küldött, a DélKerTÉSZ igazgatósági tagja. A MOROKO-FARM Kft.-n keresztül a csabacsűdi labdarúgócsapat fő támogatója. Ezen kívül támogatja a Szarvasi Polgárőr Egyesületet, a szarvasi jégkorongcsapatot, a Szarvasi Cervinus Teátrum (víziszínpad) működését, évi rendszerességgel a Reménycsillag Gyermekeinkért Alapítványt.

A díj elnyerése rang, egyben felelősség is

Nagy István kifejtette, Az év agrárembere díj elnyerése rang, de egyben felelősség is. A díj elismertjei olyan kiváló teljesítményt nyújtanak a hazai agrárium területén, amiért köszönet és elismerés illeti meg őket. A társadalomnak igenis meg kell őket ismernie, hogy mindnyájan tudjuk, milyen áldozatos munkát végeznek a mezőgazdaságban dolgozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában