Videóval

2022.05.03. 13:57

Csabán járt a Bochkor turné

Békéscsabán állomásozott futurisztikus kapszulastúdiójával kedden a Retro Rádió Bochkor show-ja. Tavaszi turnéjuk második állomása volt megyeszékhelyünk, ahol a műsor előtt Bochkor Gábor és Lovász László műsorvezetők felkeresték a legnagyobb helyi rajongójukat. A különleges élmény pedig nem maradt el a találkozón, de még a műsor reggelén sem.

Vásári Erzsébet

Fotók: Bencsik Ádám

Bochkor turné... Szívesen! című roadshow-jával járja az országot öt napon keresztül a Retro Rádió két műsorvezetője, Bochkor Gábor és Lovász László. Első állomásuk Nyíregyháza volt hétfőn, onnan Békéscsabára utaztak, ahol már a kedd reggeli műsor előtti délutánon különleges élmény érte őket.

Bochkor Gábortól megtudtuk, Békéscsaba egy visszatérő helyszín az életében, többször járt már itt korábban, nagyon szereti ezt a várost, ezért kimondottan örült, hogy a tavaszi turné helyszínek között szerepel. 

Elárulta, minden állomáson a műsor előtti napon meglátogatják a legnagyobb helyi rajongójukat, aki Csabán egy Jocó nevű tetováló szalonos volt. Mint kiderült, ez a rajongó nem csupán találkozni akart velük, és átvenni a rádiós ajándékot, hanem lehetőséget biztosított neki a tetováló szakma kipróbálására is. Mégpedig úgy, hogy egy gyorstalpaló után saját maga Jocó térdére varrta a Bochkor logót, ami hatalmas élmény volt számára. Hozzátette, a meglepetések sora ezzel sem ért véget, hiszen a műsor reggelén egy oldtimer Mercedes-ben találta magát. Megtudtuk, régóta szemezget már egy ilyen járművel, amit egy korábbi adásban említett is, ezért jelent meg autójával kedd reggel a Korzó téren egy idős úr, hogy megmutassa neki. A klasszikus csodát még senki nem vezethette tulajdonosán kívül, de ő beülhetett, és kívül-belül felmérhette azt.

Lovász László elmondta, ő most először jár Békéscsabán, ahol végtelenül kedves, vendégszerető emberekkel találkozott. Tehát második állomásukon csupa jó fej embereket kapott "ajándékba", ami számára feledhetetlen első élmény volt ebben a városban.

Kérdésünkre elmondták, természetesen nem maradhatott ki a csabai kolbász kóstolása sem a keddi napból, amivel egyik hallgatójuk lepte meg őket. Rátérve a turnéra és a hallgatókkal való személyes találkozásra elárulták, fél évente van rá lehetőségük, és minden alkalommal nagyon várják, hiszen teljesen más élményt nyújt, mint az átlagos hétköznapokon telefonon, vagy online beszélgetni velük. Persze interaktív az adás a budapesti stúdióban is, ahol szintén megkapják a reakciókat, de az emberek arcát látva még jobban átérzik a tőlük kapott szeretet. Hozzátették, csapatként is fontos számukra egy-egy ilyen roadshow, hiszen kiszakítja őket a mókuskerékből, és a közös utazáson, közös élmények születnek.

Külföldi turnéra készülnek

Bochkor Gábortól és Lovász Lászlótól megtudtuk, terveznek még a jövőben turnézni Békéscsabán, ám igyekeznek mindenhová eljutni, ahol várják őket, ezért nem tudják mikor jönnek legközelebb. Az őszi programjukban például egy európai turnéra készülnek, amikor napi váltásban mennek majd olyan országokba, ahol sok magyar él és dolgozik. Ilyen például Anglia, Németország, illetve Ausztria. Ez komoly logisztikát igényel, hiszen a távok jóval nagyobbak lesznek, a műsoridő pedig ugyanúgy 6-10 óráig tart majd, minden reggel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában