Videóval

2022.05.15. 11:15

Békéscsabán is levetítik az IRunLady – A futás világa, a világ futását

Május 18-án, 18 órakor vetítik le a Csabagyöngye Kulturális Központban az IrunLady – A futás világa, a világ futása című dokumentumfilmet, mely Szabó Nóra hihetetlen történetét mutatja be. A csütörtökön tartott sajtótájékoztatón videochaten keresztül vett részt Kollár István, a film egyik készítője, valamint Zétényi Szvetlána és Simon György ultrafutók is.

/Forrás: Csabagyöngye Kulturális Központ/

Március 21-én mutatták be az ország összes Cinema City mozijaiban Segesvári Zsolt és Kollár István közös filmjét, melyben Szabó Nóra ultrafutó történetét dolgozzák fel.

A Csabagyöngye Kulturális Központ által tartott csütörtöki sajtótájékoztatón bejelentették, hogy Békéscsabára is elhozzák Szabó Nóra történetét, ugyanis az intézményben május 18-án, 18 órakor levetítik az IRunLady – A futás világa, a világ futása című dokumentumfilmet.

– Egy hangulatot szeretnénk közvetíteni, mondhatni a futás világának a portréfilmjét láthatjuk – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Kollár István. – Nem a sportszakmai részével foglalkoztunk, a kívülállóknak akartuk a versenyzők világát belülről bemutatni. Emellett elmondható, hogy részben egy úti filmet is láthatunk, hiszen New Yorkban, Berlinben, Bostonban, Chicahgóban, Budapesten és más magyar városokban is forgattunk.

A sajtótájékoztatón részt vett Békéscsabai Atlétikai Klub két sportolója, Zétényi Szvetlana és Simon György is, akik személyes történeteikkel, élményeikkel népszerűsítették a filmet és a sportágat.

– Harmincnégy évesen kezdtem el futni. Ez egy szenvedély. Rengeteg barátot szereztem, olyan helyeken jártam, ahova sose jutottam volna el, ha nem sportolok – mesélte el személyes történetét Zétényi Szvetlana, a 24 órás ultramaraton négyszeres magyar bajnoka. – Akárcsak Szabó Nóra, én is edző nélkül kezdtem el sportolni, az első futásom mindössze hat perces volt.

– 2015-ben kezdtem újra a futást, előtte, akár az IrunLady főszereplője, én is dohányoztam, szórakoztam, buliztam – ezt már Simon György, a 2022-es 24 órás Ultrafutó Magyar Bajnokság győztese osztotta meg a résztvevőkkel. 

– Egyszer aztán eljött az ideje annak, hogy változtassak az életvitelemen. Bár fiatalon sportoltam, ennek ellenére nehéz volt a kezdeti időszak, de szerencsére nagyon jó futóközösség van Békéscsabán. Egymást erősítjük, szórakozunk, számtalan közös élményt élünk át együtt – tette hozzá.

A vetítésre a Csabagyöngye Kulturális Központban és a ticketportal.hu-n lehet jegyeket vásárolni.

A szervezők várnak minden amatőr és profi sportolót, mindenkit, aki életmódváltás előtt áll, mozogni vágyik, vagy éppen csak egy kis motivációt szeretne gyűjteni.

A hivatalos előzetest itt tekintheti meg:


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában