Katolikus Karitász

2022.04.01. 15:22

Rózsatövet, vetőmagot kapnak a rászoruló csanádapácaiak

Rózsatöveket és vetőmagokat oszt a Katolikus Karitász öngondoskodó családokért indított programjában rászoruló családoknak a településen. Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára pénteken a helyi karitász képviselőinek jelenlétében tájékoztatott.

Cs. I.

Fotó: Csete Ilona

– Évek óta húsz féle vetőmagot juttat a rászorulóknak és mellé nyújt szakmai segítséget a növények termesztéséhez a karitász. Az a cél, hogy folyamatosan friss zöldségek kerülhessenek a családok asztalára. 

Az Eucharisztikus Világkongresszusra készülve az Agrárminisztérium elképzelése volt, hogy a Kárpát-medence mintegy háromezer magyar nyelvű plébániájára, kolostorába jusson el szőregi rózsatő, ami hungarikum. 

A program folytatódik, 1800 helyszínre juttatnak el a rózsatövekből. Az akcióhoz a Katolikus Karitász is csatlakozott, hatszáz településen részt vesz a rózsatövek elosztásában – mondta el Erdős Norbert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában