Gyula

2022.04.29. 15:58

Összegyűlt az összeg a koraszülött gépre

Sikerrel járt az Alapítvány az Alapítványokért Plüss Kommandójának akciója, összegyűlt a szükséges összeg, amelyből a gyulai koraszülött osztály számára egy Giraffe Shuttle készüléket szerez majd be a karitatív szervezet – minderről Nyilka Ildikó, az alapítvány kuratóriumának elnöke tájékoztatta hírportálunkat.

P. G.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Mint elmondta, az elmúlt napokban egy széles körű összefogás alakult ki a kezdeményezés körül. Az akciót novemberben indították, és a hétnek úgy vágtak neki, hogy mintegy 4,6 millió forint hiányzott a 18 millió forintos készülék beszerzéséhez. 

Mostanra viszont a 4,6 millió forint többszöröse, mintegy 14 millió forint gyűlt össze. 

Ezért az alapítvány úgy döntött, hogy folytatják az akciót, és szeretnék elérni, hogy Győrbe és Budapestre is kerüljön majd egy-egy ilyen eszköz, ami nagy segítség abban, hogy babát a legjobb körülmények között a szülészetről a koraszülöttosztályra szállítsák.

Mint ismert, a napokban azzal került a gyűjtés az érdeklődés középpontjába, hogy egy rosszul sikerült békülés után egy dühös férj úgy akart bosszút állni feleségén, hogy 2,3 millió forintot az Alapítvány az Alapítványokért Plüss Kommandójának támogatására. 

A karitatív szervezet éppen egy nagyon fontos gép beszerzsére indított akciót a gyulai koraszülöttosztály számára, az összeget is erre a célra fordították volna. Nyilka Ildikó természetesen visszautalta a pénzt, a család a 2 millió forint feletti, mintegy 300 ezer forintot pedig felajánlotta az alapítványnak, a feleség pedig elnézést kért a történtekért.

A 11713036-21451047 számlaszámra utalva segíthetik az alapítvány kezdeményezését.

Kapcsolódó cikkünk: Bosszúból utalt át milliókat a koraszülötteknek szánt gépre

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában