Dühös férj

2022.04.28. 06:48

Bosszúból utalt át milliókat a koraszülötteknek szánt gépre

Rosszul sikerült békülés után akart bosszút állni feleségén egy dühös férj, aki ezért utalt át az Alapítvány az Alapítványokért Plüss Kommandójának támogatására 2,3 millió forintot. A karitatív szervezet éppen a gyulai koraszülöttosztály számára szerezne be egy nagyon fontos gépet, az összeget is erre a célra fordították volna.

Papp Gábor

Az alapítvány a koraszülötteket segíti /Illusztráció: Shutterstock/

Az Alapítvány az Alapítványokért Plüss Kommandó Koraszülött Hadművelet elnevezésű programjának részeként novemberben indítottunk gyűjtést egy 18 millió forintos eszköz, a Giraffe Shuttle beszerzésére, amit a gyulai koraszülöttosztály számára szeretnénk felajánlani, és így az ott dolgozó kiváló szakemberek munkáját segíteni – nyilatkozta lapunknak Nyilka Ildikó, az alapítvány kuratóriumának elnöke. Az említett mintegy 18 millió forintból már csak 4,6 millió forint hiányzott, amikor értesítést kaptak arról, hogy valaki 2,3 millió forintot utalt a számlájukra.

– Bevallom, még a könnyem is kicsordult, hogy a hónapok óta dédelgetett álomhoz, a gép megvásárlásához karnyújtási közelségbe kerültünk. Az elmúlt időben kissé holtpontra jutott a gyűjtés, ezért is volt, ha átmenetileg is, de jóleső érzés, amikor megláttuk a nagy összegű utalást – tette hozzá az alapítvány elnöke, akinek azért is szívügye mindez, mert kislánya szintén koraszülöttként jött a világra. 

Néhány nap múlva azonban megtudták, hogy nem valódi segítségről van szó, hanem egy férj, egy nem sikerült békülés után, dühében küldte át az egyébként hitelként felvett pénzt az alapítványnak­. A férfi elkeseredésében életének is megpróbált véget vetni.

Nyilka Ildikó természetesen, amint értesült a történtekről, visszautalta a pénzt, a család pedig úgy döntött, hogy a 2 millió forint feletti, több mint 300 ezer forintos összeget az alapítványnak adományozza, a feleség elnézést is kért az események miatt tőlük.

Nyilka Ildikó kérdésünkre elmondta, a Giraffe Shuttle akkor jelent óriási segítséget, ha egy gyermek koraszülöttként jön a világra, és a speciális inkubátor segítségével még az eddigieknél is jobb körülmények között lehet a babát a szülészetről a koraszülöttosztályra szállítani. Miskolcon viszonylag rövid időn belül sikerült egy ilyen gépre összegyűjteni a szükséges összeget, és bíznak abban, hogy a gyulai projektjük is sikerrel jár majd.

Az Alapítvány az Alapítványokért tagjainak nem ez az első Békés megyét érintő kezdeményezése. 2020-ban például több mint egymillió forint értékű, speciális koraszülött-fészkeket, inkubátortakarókat, textíliákat és egyéb eszközöket tartalmazó adományt adtak át a Békés Megyei Központi Kórház gyulai gyermekosztályának.

Aki szeretné az Alapítvány az Alapítványokért Gyulát érintő kezdeményezését támogatni, a 11713036-21451047 számlaszámra utalhatja át adományát. A közleménybe írják be: Plüss Kommandó Giraffe Shuttle gép Gyula életmentő gép. Az adó egy százaléka is nagy segítséget jelentene számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában