Körösvölgyi Állatpark

2022.04.13. 12:37

Muflonbárányok születtek Szarvason

A szarvasi Körösvölgyi Állatparkban egyre több az apróság.

V. E.

Egy kis pihenő a „muflonóvodában” /Fotó: Bencsik Antal Zsolt/

A tavasz általában a legjellemzőbb időszaka az új szaporulat érkezésének a természetben, és a szarvasi Körösvölgyi Állatparkban is ilyenkor jön világra a legtöbb kisállat – tájékoztatott a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. Elárulták, az idei szezonban a muflonkifutójuk már négy új jövevénnyel bővült. Ugyanis az állatpark muflonnyájának büszke ura, a Don Juhan névre hallgató muflon kos négy jerkéje is vemhesült a múlt év őszi üzekedés során. 

 

Mintegy öt hónapos vemhességet követően pedig hárman már világra is hozták aprócska, alig két kilogrammos bárányaikat, akiket a muflonkifutóban testközelből tekinthetnek meg látogatóik. 

 

A picik aktívan szökdécselve követik mamáikat, miközben sűrűn megéheznek, de egyelőre kizárólag anyatejet fogyasztanak. A bárányokra ugyanakkor az egész nyáj féltőn vigyáz. Megtudtuk, az ­állatparki „muflonóvoda” a napokban várhatóan tovább bővül majd, hiszen további ellések várhatók. Végül elmondták, ahogy tavaly, úgy idén is előfordulhat még akár ikerellés is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában