Áldást kérni, hálát adni

2022.04.06. 16:47

Felszentelték a Segítő Mária szobrot Csorváson

A Csorvás Népművészetéért Egyesület Szőttes kúriája előtt ünnepélyes körülmények között szentelték fel szerdán a Segítő Mária szobrot.

G. P.

A szerző felvétele

Az eseményen részt vett Takács Árpád kormánymegbízott és Szebellédi Zoltán, a megyei önkormányzat alelnöke is.

– Különleges nap ez a mai. Sok mindenen túl vagyunk, de még sok a tennivalónk. A Mária szobor felállításával szeretnénk megmutatni, hogy mennyire hálásak vagyunk – mondta köszöntőjében Hudák Mariann Mesterremek Díjas viseletkészítő, hozzátéve, hogy itt mindenki elmondhatja örömét, bánatát.

A szerző felvétele

Baráth Lajos, Csorvás polgármestere elmondta, hogy a 2019-ben felújított egykori Reck kúriában – ahol ma mesés ruhák készülnek – olyan formátumú emberek fordultak meg, mint gróf Apponyi Albert Habsburg József főherceg, vagy a Munkácsy Mihály.

– Hudák Józsefné Julika néni még a felújítás alatt elmondta, hogy Mária szobrot állít majd, hogy védje az itt élőket és a csorvásiakat is.

A Mária szobrot Kammerer Tibor helyi plébános áldotta meg, az ünnepségen közös énekléssel, harmonika és citeraszóval kísért imádság hangzott el a Csanádapácai Dalkör vezetésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában