Top plusz

2022.04.09. 07:00

Egymilliárd forintos pályázatot adtak be Sarkadon

Élhetőbbé tennék Sarkadot, ezért nyújtott be pályázatot az önkormányzat csaknem 1 milliárd forint értékben a TOP Plusz keretében – ismertette dr. Mokán István polgármester a képviselő-testület nemrég tartott ülésén.

L. B.

Felmérték a bicik­liutak állapotát, és nagyon sok pénzbe kerülne felújítani azokat. Mivel korlátozottak a lehetőségek, most az Ady Endre utca és az Anti út balesetveszélyes részeit tennék rendbe. Kővári Arnold osztályvezető hozzátette, beszereznének egy olyan gépet, amelynek a kerékpárutak fenntartásánál veszik majd hasznát. Okoszebrává fejlesztenék a Kossuth utcai általános iskola előtti átkelőt. 

 

Komoly beruházások lennének az Éden-tavak környékén, az Éden Campet szintén fejlesztenék. A Kossuth utcai iskola mellett, a lebontott bölcsőde helyén, zöldterületet alakítanának ki utcabútorokkal, szükséges parkolókkal, de a városháza melletti régi épületet is lebontanák, a környéket zöldítenék. Fejlesztenék a Piac téri játszóteret, illetve a Kálvin téri parkot műfüves futballpályával, fitneszeszközökkel, parkolókkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában