Karbantartás

2022.04.13. 11:37

A földes utakról tanácskoztak Békéscsabán

A földes utak és a dűlők állapotáról is tárgyaltak a közelmúltban a városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság ülésén

L. B.

A városgazdálkodás kft. feladata a bel- és külterületi földutak karbantartása, előbbire 11,7 millió, utóbbira 20,5 millió forintot fordíthatnak idén, mindebből kátyúzhatnak és gréderezhetnek  – írta Facebook-oldalán Opauszki Zoltán tanácsnok, a bizottság tagja.

Hangsúlyozta: ez a pénz nyilván nem elég a helyzet kezelésére, szoros együttműködésre és közös gondolkodásra, a források észszerű felhasználására van szükség. Például érdemes lenne az út- és járdafejlesztési program során kikerülő tört anyagból minél többet felhasználni azért, hogy javítsák a földes utak állapotát. 

Opauszki Zoltán kiemelte azt is: megállapodtak abban, hogy a megoldás érdekében tovább egyeztetnek, hiszen a külterületi részeken, tanyás térségekben élő családokat is megilletik az élhető, tisztességes körülmények. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában