Közlekedésfejlesztés

2022.03.29. 11:00

Elektromos buszokat vásárolhat Békéscsaba

A tervek szerint elektromos buszokat vásárol Békéscsaba, három éven belül nyolc-kilenc jármű érkezhet, ám ehhez szükség van a kormány támogatására is – ismertette nemrég sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester.

L. B.

A 3,8 milliárd forintos beruházás a minap a városi közgyűlés ülésén is téma volt. Az előterjesztés szerint amellett, hogy zéró károsanyag-kibocsátású buszokat szereznek be, azok üzemeltetéséhez szükséges telephelyet és töltőállomást létesítenek, valamint intelligens közlekedésvezérlési és utastájékoztatási rendszert hoznak létre. Így javul a levegő minősége, nő a szolgáltatás színvonala. 


A Szarvasi úton építenék fel a töltő és szervizelő telephelyet az elektromos buszok számára, műhellyel, mosóval többek között, illetve itt létesítenének egy naperőművet is. A Szarvasi úton egy jelzőlámpás csomópontot ugyancsak kialakítanának, zebrával és kerékpáros átvezetéssel együtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában