Bona Fide Estek

2022.03.26. 08:05

A választások és a külpolitika kérdéseit elemezték Békésen

Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes volt a békési Bona Fide Estek – polgári kerekasztal-beszélgetések vendége péntek délután. A békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központban megtartott rendezvényen a program moderátora, D. Nagy Bence kérdésére az államtitkár elmondta, az elmúlt években olyan dolgokkal, így egy világjárvánnyal, illetve az Ukrajnában zajló háborúval kellett szembesülni, amelyekre nem lehetett számítani.

P. G.

Fotók: Jenei Péter

– Az azonban nem változott, hogy hazánknak olyan kormánya van, amely a magyar érdekekből vezeti le a cselekvést – tette hozzá. – Bármilyen válságot nézünk, a Fidesz-KDNP az egyetlen politikai közösség, amelyre ha baj van, és minden más körülmények is között lehet számítani.

Mint elmondta, 2010 óta véget ért a szőnyeg alatt közlekedés a külpolitikában, míg korábban a szocialista kormány azt nevezte fegyverténynek, ha egy szerződést a leggyorsabban írt alá, a Fidesz-KDNP kabinet, amennyiben Magyarország érdekei azt diktálják, beleáll a vitákba.

– A baloldalhoz képest nagy változás, hogy mi nem orákulumként, hanem politikai intézményként tekintünk az Európa Unióra, s ha úgy látjuk, hogy valami rossz irányba megy, felemeljük a szavunkat – fogalmazott. – Ha az Unió nem hajlandó megvédeni a határokat, felemeljük, a szavunkat. Ha olyan szankciókban gondolkodnak, amely sokkal jobban fájnak az Uniónak és a különösen a térségünknek, akkor felemeljük a szavunkat.

D. Nagy Bence felvetésére Dömötör Csaba kifejtette, az Unió nem csak világnézeti különbségek, hanem gazdasági okok miatt is alkalmaz kettős mércét velünk szemben, példaként említette, hogy jó pár multi tyúkszemére ráléptek a közös teherviselés erősítésével.

 

Az államtitkár hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP kormány alatt olyan országépítő munka zajlik, amire nem nagyon volt példa az elmúlt évszázadban. Eközben az ellenzék nem tanult semmit a 2010 előtti időszakból és Gyurcsány Ferenctől eljutottak Gyurcsány Ferencig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában