Bulvár-celeb

2024.05.22. 11:11

Majmok leptek el egy baseballpályát, orvosok rohantak a segítségükre

A majmok hőgutát kaptak, állatorvosok és a lakosok is próbálnak nekik segíteni.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Seth Yarkony

Hőgutát kapott bőgőmajmok potyognak a fákról a helyenként 45 Celsius fokot is meghaladó hőhullámmal küzdő Mexikó délnyugati részén.

"Gondoskodnunk kell az állatokról" - jelentette ki hétfőn Andrés Manuel López Obrador elnök. Mint mondta, a környezetvédelmi minisztérium közbenjárását kezdeményezi az ügyben.

Tabasco és Chiapas mexikói tagállamok területén környezetvédők szerint már 78 majom múlt ki.

Biológusokból és állatorvosokból szerveződött mentőcsapatok igyekeznek élelemmel, főleg gyümölcsökkel és vízzel ellátni a bőgőmajmokat Tabascóban - ismertette a helyi polgári védelmi hatóság.

Környezetvédők a lakosságot zöldségadományokra kérték. 

A közösségi médiában felvételek jelentek meg arról, ahogy bőgőmajmoknak adtak inni fecskendőkből. Cunduacán településen pedig egy baseballpályán rendeztek be egy állatorvosi ellátást nyújtó mentőállomást.

A bőgőmajmok életét a hőguta és kiszáradás mellett az erdőtüzek és természetes életterük pusztulása is fenyegeti, utóbbi pedig víz- és élelemhiányhoz vezetett - hívta fel a figyelmet a Cobius környezetvédelmi szervezet vezetője az Animal Político nevű hírportálnak nyilatkozva.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában