Békéscsaba

2024.06.03. 15:17

Díjakat is átadtak a Trefort pedagógusnapi ünnepségén

A BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatóit, szakembereit köszöntötték hétfőn a pedagógusnap alkalmából a békéscsabai középiskolában.

Licska Balázs

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő

A rendezvényen több elismerést is átadtak. Mivel tanulóik kiemelkedő versenyeredményeket értek el, jutalmat kapott Valjon György, Braun Árpád Márton és Kiss Péter. Nyugdíjba vonul Nagy Zsolt István, Dávid Mihály és Valjon György, őket ennek apropóján köszöntötték. Szolgálati emlékérmet vehetett át Valjon György, míg Trefort-díjban részesült Gelencsér László, Priskin Lajos és Kiss-Pataki Attila. 

Kiss Mihály, a Trefort igazgatója mondott köszöntőt
Kiss Mihály, a Trefort igazgatója mondott köszöntőt 
Fotó: Licska Balázs

Sikeres tanévet zár a Trefort – hangsúlyozta Kiss Mihály igazgató, sorolva, hogy a Csabai Garabonciás Napok keretében Kucsa Dávid diák-alpolgármester lett, nemrég pedig a középiskola csapata egy rangos versenyen 5. helyezést ért el. Közben a Szakma Sztár Fesztivál keretében, az országos döntőben két első és egy ötödik helyezést szereztek a trefortosok, és a közismereti versenyeken ugyancsak eredményesen szerepeltek. Hangsúlyozta, hogy egyre elismertebb mind a szülők, mind a diákok részéről az a szakmai munka, ami a Trefortban folyik, ebben a munkában, a duális képzés megvalósításában sokat segít a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara is.

Valjon György több elismerést is átvehetett
Valjon György több elismerést is átvehetett
Fotó: Licska Balázs

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a pedagógusoké, az oktató-nevelő munkát végzőké az egyik leginkább kihívásokkal teli, ugyanakkor az egyik legszebb szakma, hivatás.

Paláncz György, Békéscsaba alpolgármestere – aki 25 éve pont a Trefortban érettségizett – elmondta, hogy a Trefortba járó tanulók egy része nehéz sorsú, hátrányos helyzetű. Rendkívüli odaadásra, kitartásra van szükség a nevelésük, oktatásuk során. A középiskolában minőségi munka zajlik, és ez segít a fiataloknak abban, hogy sikeresek felnőttekké válhassanak.

Uhljár Erik, a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) kancellárja elmondta, hogy a BSZC kötelékében 6-7 ezren tanulnak, velük 571 oktató foglalkozik. Köszönetet mondott mindenkinek az elvégzett munkáért, szerinte a versenyeredmények remek fokmérői annak, hogy milyen szakmai munka folyik a Trefortban. Hozzátette: a Trefort a BSZC zászlóshajója, mivel az égisze alatt működik a légi- és gépipari képzőközpont, amelynél további fejlesztések várhatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában