Duna Tv

2022.02.26. 09:16

Ma este ismét A Dalban méreti meg magát a Pankastic!

Szombaton este ismét a közönség és a zsűri elé lép A dal című műsorban, a verseny elődöntőjében a Pankastic! együttes, amelynek énekesnője a békési kötődésű Serei-Pálmai Panna.

A csapat a Hosszú volt a nyár című slágerrel méreti meg magát, ami Serei-Pálmai Panna és Oláh Krisztián szerzeménye. Az együttes a válogatóból harmadikként jutott tovább az elődöntőbe a zsűri döntése alapján, ahová a kétszer tíz legjobb került, és innen már csak kétszer három versenyzőt juttat tovább a zsűri és egyet-egyet a közönség.

Mint azt korábban megírtuk, A Dal 2022 című televíziós műsorban a szokásoknak megfelelően nézők és a szakmai zsűri választja ki, hogy melyik előadó szerzeménye legyen az év dala. Idén 455 pályamű érkezett be, amelyekből a negyven legjobb került be a döntőbe, köztük a békési Serei-Pálmai Panna, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója és zenekara, a Pankastic! A versengés zsűrijét Egri Péter, Ferenczi György, Mező Misi és Wolf Kati alkotja. A műsort pedig Király Viktor és Rókusfalvy Lili vezeti. A legjobb dal mellett díjazzák A Dal felfedezettjét, a legjobb szövegírót, az akusztikus verseny győztesét és a döntőbe jutottakat is.

 

Az idei verseny egyik érdekessége, hogy a Pankastic Panna első saját szerzeményével, Hosszú volt a nyárral indul a megmérettetésen, melyet Oláh Krisztián zongorista és zeneszerzővel közösen jegyeznek. A zenekar egyébként már fennállásának első éve után kimagasló sikereket ért el. Kuriózumnak számító hangzásukkal hiánypótló színfoltként tűntek fel a magyar könnyűzenei palettán. 

"Django-pop" névre keresztelt stílusuk a boldog békeidők jazzes hangzásvilágát elegyíti a modern pop és világzene egyediségével. Az együttes sikerének titka, hogy a jazz zenén belül könnyed, dallamos, közérthető muzsikájukat a műfaj kimagasló képviselői szólaltatják meg. Oláh Krisztián zongorista, zeneszerző, számtalan jazz verseny győztese, a Zeneakadémia Jazz Tanszakának legfiatalabb tanára. Ladányi Gábor gitáros virtuóz játékával már olyan zenekarokban is bizonyított, mint a Roby Lakatos Ensemble. Orbán György több hazai jazz formáció bőgőse, együtt dolgozik Szakcsi Lakatos Bélával és Palya Beával is. Serei Dániel dobos a Budapest Jazz Orchestra dobosa, a Bartók Béla Konzervatórium jazzdob tanára. A zenekar lelke, Serei-Pálmai Panna énekesnő, aki egyedi hangjával, közvetlen kisugárzásával a koncertek alkalmával mindig vidám és pozitív atmoszférát teremt.

A Dal 19.35-kor kezdődik a Duna Tv-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában