Felújítás

2022.02.15. 06:49

Korszerűsítik a tornatermet Eleken

Sikerült egyeztetnünk az Eleki Román Általános Iskola fejlesztési terveiről a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának elnökével, Kozma Györggyel – adta hírül Szelezsán György, Elek polgármestere.

V. N.

Seres Sándor, az Eleki Román Ortodox Kápolna parókusa szentelte meg ősszel a román általános iskola új épületrészét /Fotó: Lehoczky Péter/

Mint ahogy arról korábban írtunk, az eleki román nemzetiségi általános iskolát 105 millió forint kormányzati támogatásból újították fel tavaly. A rendelkezésre álló összegből megvásárolták az épület alsó szintjét a gyulai Coop-Áfésztól, így két tantermet, egy egyéni fejlesztőszobát, egy multifunkcionális oktatóteret, egy lány- és egy fiúvizesblokkot alakítottak ki. Emellett felújították a villamos és vízhálózatot, a fűtési rendszert, illetve az új épületrészből az udvaron található tornaterembe való átjárást is megoldották. 

– Ezúttal a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága az iskola tornatermének felújítására és sportudvarának kialakítására biztosít további 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást – ismertette a település polgármestere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában