Pályázat

2022.01.09. 13:20

Gyengénlátók: ralikrosszra is neveznének az idei évben Békéscsabán

Több pályázati forrást is megcélzott idén a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete.

N. Sz.

Az egyesület 2022-es programtervében szerepelnek bor(kul)túrák is: a sorstársak végigjárnák a Balaton-felvidéket, valamint Eger, Tokaj, Pécs környékét. Ádász István elnök elmondta, ebben az évben szintén szeretnék megrendezni életmódtáborukat, melynek keretén belül megismételnék az interaktív csillagászati kiállítást. 

– A csabagyöngyétől a zalagyöngyéig felfedezhetnénk a borászati, szőlészeti kultúrát, valamint a távolabbi természeti környezet szépségeit, az építményeket, nevezetességeket – emelte ki Ádász István, aláhúzva, a többnapos utazások mellett céljuk, hogy a hagyományos, környékbeli kirándulásokat is megtartsák. 

Ellátogatnának például a felújított kastélyokhoz. Az egyesület elnöke akadálymentességet szolgáló ötleteivel, kéréseivel megkeresi idén a megyei szállodákat, éttermeket, fürdőket, valamint nyomdákat. Elmondta, a tapintható térképek, helyiségjelző táblák, állandó Braille-étlapok jelentősen könnyíthetnék a vakok, gyengénlátók mindennapjait. Szeretnék, ha a hivatali ügyintézés is egyszerűsödne, az iskolákba, óvodákba szemléletformáló-érzékenyítő programokat szerveznének, ha a járványhelyzet engedi. 

– Különleges programot is megvalósítanánk: a bátrabb tagokat ralikrosszozásra hívnánk más megyék látássérültjeinek bevonásával – mondta el Ádász István, hangsúlyozva, nagyon várják már a járvány végét, mely a nemlátókat éppúgy megviseli, mint a látókat. Hozzátette, a hangsúly idén is az együvé tartozásra, egységre helyeződik, meggyőződése, hogy közösen a sorstársak is erősebbek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában