Képviselő-testület

2021.12.16. 17:43

Újabb fontos célokra pályáznak Békésen

A békési képviselő-testület döntése értelmében az önkormányzat több pályázatot is benyújt az úgynevezett TOP Plusz program kiírásaira – mondta el Kálmán Tibor polgármester a békési képviselő-testület csütörtöki ülését követő sajtótájékoztatón.

P. G.

Polgár Zoltán alpolgármester, Kálmán Tibor és Tárnok Lászlóné jegyző /Fotó: Gazsó János/

Fotó: Janos Gazso

A városvezető elmondta, Az élhetőbb Békés címmel pályáznak belterületi járdák felújítására, korszerűsítésére. A remények szerint a pályázati források segítségével jelentős hosszúságú szakaszok újulhatnak meg a településen, ami nagy előrelépést jelenthet a lakosság komfortérzetét illetően. Az elképzelések között emellett szerepel a Május 1. Park rendezése, ahol egyebek mellett sétányt alakítanának ki, rendeznék a területet és ott egy kutyafuttató is helyet kapna. Kálmán Tibor emlékeztetett arra, hogy az előző önkormányzatnak köszönhetően rengeteg épület energetikai korszerűsítése valósult meg a településen.

– Ezt a munkát szeretnénk tovább folytatni. Terveink között szerepel a városközpont egyik ikonikus, műemléki épülete, a galéria energetikai korszerűsítése is – fogalmazott a polgármester, aki arról is szólt, hogy a Teleki utcai óvodánál egy önálló tornaszobát is kialakítanának, ami még korszerűbb, jobb körülményeket biztosít a gyerekeknek. Kálmán Tibor kifejtette, a fejlesztések előkészítése során kiválóan dolgoznak együtt Dankó Bélával, a térség országgyűlési képviselőjével. A testület elfogadta a jövő évi első féléves munkatervét, amelyben számos fontos témát, feladatot határoztak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában