közbeszerzés

2021.12.03. 10:58

Százmilliók jutnak újabb fontos békési fejlesztésekre

Összesen 871 millió forintból megvalósuló fejlesztések kivitelezéséről szóló közbeszerzési eljárás megindításáról tárgyalt a napokban megtartott soron kívüli ülésén a békési képviselő-testület.

P. G.

20210215 Békés Elkészült a békési önkormányzat idei költségvetése, amelynek kiadási és bevételi oldalán egyaránt 4 milliárd 282 millió forint szerepel – jelentette be sajtótájékoztatóján Kálmán Tibor (képen) polgármester. Fotó: Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Ádám

Kálmán Tibor polgármester kérdésünkre elmondta, az önkormányzat 300 millió forintot nyert a rendelőintézet további fejlesztésére, illetve 571 millió forintos támogatást kapott a csapadékvíz-elvezető rendszer további korszerűsítésére.

– Hamarosan, egy újabb testületi ülés után kiírhatjuk a közbeszerzéseket, amelyek lebonyolítása után megkezdődhetnek a munkálatok – fogalmazott Kálmán Tibor.

Archív fotó: Bencsik Ádám

A részletekkel kapcsolatban kifejtette, a rendelőintézetet tekintve megújul a védőnői épületrész és a betegvárók folyosóján is nyílászárókat cserélnek. Az ingatlanban modern hűtő és szellőztető rendszer kerül. Emellett álmennyezetet építenek ki, valamint korszerűsítik a világítási berendezéseket is. A beruházás részeként az elavult lift helyette újat építenek be.

A rendelőintézet városunk egy kulcsintézményének számít, ahol rengetegen megfordulnak. A várhatóan hamarosan elkezdődő, 300 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően mind a hatékonyság, mind az energetika szempontjából ismét előbbre lép majd a gyógyászati központ – hangsúlyozta Kálmán Tibor.

Fotó: Kálmán Tibor/Facebook

A polgármester kitért arra, hogy a rendelő mellett döntöttek a négy településrészt érintő, csapadékvíz-elvezetés korszerűsítését célzó 571 milliós projekt közbeszerzési eljárásának indításáról is. Ez a beruházás szintén komoly előrelépést jelent majd a biztonság területén. A megvalósuló fejlesztések létrejöttében most is oroszlánrészt vállalt Dankó Béla országgyűlési képviselő – fogalmazott Kálmán Tibor polgármester a közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában