Békés megye

2021.12.24. 09:40

Ezek a leghaszontalanabb karácsonyi ajándékok

A tökéletes karácsonyi ajándékot megtalálni bizony nem két perc, az alábbi esetek pedig ezt most be is bizonyítják. Vicces, kínos, ciki és ijesztő meglepetések egész sora következik ugyanis, amelyekről valaki komolyan azt gondolta, hogy jól mutatnak majd a fa alatt. Ez a lista garantáltan mosolyt csal az arcodra.

Illusztráció: Shutterstock

A legtöbben az utolsó pillanatra hagyják a vásárlást, így előfordul, hogy az ajándékötletük nem is olyan eredeti, inkább last-minute. Jó ajándékot adni nehéz, rosszat annál könnyebb. Ha azt mondjuk, hogy egy ajándék akkor jó, ha személyre szabott, van használati értéke és az azt kapó személy még örülni is fog neki, akkor azt hiszem, ezzel a többség egyet fog érteni. De akkor hol szokott félrecsúszni a karácsonyi ajándékozás?

Valljuk be őszintén: mindannyian vettünk már felesleges dolgokat, amikről tudtuk, hogy már karácsony másnapján sem lesz semmi hasznuk, vagy a kedves ajándékozott nem fogja őket használni. Lássunk most egy válogatást a borzalmakból!

1. Zoknik

Sosem maradhat el, a világ legfantáziátlanabb ajándéka. Értjük mi, hogy télen hideg van, de kérünk téged, ne vegyél senkinek zoknit! A zokni az élethez tartozó szükséges rossz, ezen felül elég személyes ruhadarab is. Hiába választasz egy csodálatosan mintás karácsonyi darabot, azt a cipő alatt soha senki nem fogja látni, tavasszal meg már ciki.

2. Gyertyák

A tipikus „hoztam is meg nem is” ajándékok a gyertyák. Lehetnek bármilyen szépek, öntöttek, formázottak, színesek, szagosak, mert ha meggyújtod, semmivé lesznek hosszabb-rövidebb időn belül. Ha meg csak áll a polcon évekig, semmi hasznát nem veszed.

3. Egy egyszerű, mégsem nagyszerű meglepetés

Egy újabb praktikus, de sokkal hétköznapibb kütyü is helyet követelt magának a legcikibb karácsonyi ajándékok listáján. A banánok frissen tartásáért felelős dobozkák nélkül eddig is könnyedén megvoltunk, arról nem is beszélve, hogy erre a célra már feltalálták a hűtőszekrényt is. És akkor azt még nem is említettük, hogy becsomagolva elég érdekes hatást is kelthetnek a fa alatt, de valószínűleg nem ilyen jellegű meglepetéssel szeretnéd emlékezetessé tenni az ünnepeket.

4. Haszontalan kacatok

Bögre, gyertyatartó, egzotikus dísztárgy és hasonló ajándékokkal tökéletesen leírhatjuk magunkat ismerősünk előtt, ezeknek az üzenete: „nincs fantáziám, se kedvem jó ajándékot keresni”. 

5. Ajándékok rejtett utalással

Mérleget, fogyókúrát segítő könyvet ajándékozni nem túlzottan szerencsés karácsony idején, amikor ráadásul mindenki a plusz kilók miatt aggódik. Ugye te sem akarsz magyarázkodni, hogy nem célzásképpen vetted?

6. A legviccesebb karácsonyi ajándék?

Az eddig felsorolt ajándékokban mindig sikerült valami logikát találni, ezeknek a alsónadrág-kesztyűknek azonban már a létezésére is igen nehéz magyarázatot adni. Arra meg aztán pláne, hogy kinek jutna eszébe meglepni a szeretteit ezzel a csodával.

7. Orr alakú szappantartó

Erre nem is tudunk mit mondani, egyszerűen zseniális – a maga nemében. De hogy kinek lenne gusztusa ilyet használni a saját fürdőjében... nos, az tegye fel a kezét!

8. Ciki ajándék a forró italok kedvelőinek

Minden családban és baráti társaságban akad valaki, aki megszálottan rajong a kávézásért vagy a teákért. Ugye neked is azonnal beugrott valaki? Akkor egy igényes bögre/csésze szettel, ami igazi rituálévá varázsolja a reggeli kávézást könnyedén örömet szerezhetsz. Mondjuk nem éppen a képen látható megoldásra gondoltunk, mert ez sokkal inkább a ciki kategória.

9. Semmi

Mióta hazánkban is lehet kapni semmit, azóta nagy poénnak számít szülinapokon és karácsonykor is. De itt véget is ér a dolog, mert a 3 másodpercnyi vicc nem éri majd meg az azt követő csalódottságot, ezt garantáljuk.

Te is kaptál hasonlóan borzalmas karácsonyi ajándékot? Oszd meg velünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában