Elismerés

2021.12.23. 20:01

Az idei év turisztikai települése lett Gyula

Ebben az évben Gyula érdemelte ki az Év turisztikai Települése elismerést a Szallas.hu versengésén. A fürdővárosban az ünnepek környékén is nagyon sokan kapcsolódnak majd ki, karácsonykor hatvan, szilveszterkor és újév napján közel 90 százalékos a telítettség a szállodákban.

Papp Gábor

Fotó: Imre György

Szigetvári József, a Szallas.hu Zrt. vezérigazgatója a díjátadáson elmondta, az első helyezett egy olyan város, ahol közös nevezőre jut a wellness, a történelem és a kultúra. Szinte határtalanok a kikapcsolódási lehetőségek. – Fejest ugorhatunk a helyi gasztronómiába, vagy gyertyafényes sétát tehetünk a várban, de felejthetetlen élményt kínál az Almásy-kastély, a Százéves Cukrászda és a várfürdő is. Az év turisztikai települése: Gyula! – fogalmazott­. 

Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője kérdésünkre kiemelte, az eredmény is visszaigazolja az elmúlt évek turisztikai és kommunikációs stratégiáját, amelynek részeként a város „komplexitását” hangsúlyozzák. 

A szakember elmondta, a város fő vonzereje közé tartozik a Gyulai Várfürdő, a családi élményfürdővel, az AquaPalotával, a gyógyfürdővel, valamint a wellness- és strandfürdővel, a gyulai vár és garantált programjai, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont és garantált programjai, valamint az idén átadott Stefánia-szárny. Ugyancsak ezeknek az attrakcióknak a sorát bővítik a Gyulai Várszínház programjai, a nagyrendezvények; kulturális, gasztronómiai, aktív és sportprogramok, a Covid nélküli időszakban, járványhelyzetben pedig a tematikus gasztroséták. 

Szintén vonzóvá teszi Gyulát a látogatók körében a páratlan épített és természeti környezet, a természetközeli garantált programlehetőségek sora, a rendezett, tiszta közterek és parkok szépsége; a rengeteg virág és a különleges miliő. Különösen fontos a minőségi szálláskínálat, a szállodák, apartmanok és a helyi lakosság vendégszeretete. 

– Joggal mondhatjuk tehát, hogy Gyula vonzereje leginkább a komplexitásában rejlik – hangsúlyozta Komoróczki Aliz. 

– Az eredményt pedig a gyulai önkormányzat, az attrakciók, a turisztikai szolgáltatók és szálláshelyek képviselői között kialakult partnerségnek és szoros együttműködésnek, valamint a helyi turisztikai desztinációmenedzsmentben betöltött aktív szerepvállalásuknak köszönhetjük. 

A Gyulai Várfürdő a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően szinte minden korosztály igényét kielégíti. Ezzel együtt a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontba és annak parkjába is számos rendezvény csalogatja a turistákat, valamint a helyieket /Fotók: I. Gy./

A színvonalas szolgáltatások pedig a turisztikai szektorban dolgozó munkatársak, valamint a helyiek vendégszeretetének érdeme, hiszen rengeteg élménybeszámoló és bejegyzés tanúskodik a helyiek kedvességéről, a lakosság és a városba érkező turisták közötti jó kapcsolatról. A komplexitás, az összhang és az elhivatottság együttese jellemzi a várost. Bízunk benne, hogy Gyula az a hely, ahol jó lenni és ahol jó élni. Örömteli érzés, hogy sokan mások is így érzik. 

Rengetegen érkeznek az ünnepre

Komoróczki Aliztól megtudtuk, hogy a megkérdezett, összesen 1100 férőhellyel rendelkező gyulai szállodák nyilatkozatai alapján karácsonykor a telítettség eléri a 60 százalékot. A két ünnep között átlagosan 80 százalékos, míg szilveszterkor és újév napján közel 90 százalékos lesz a telítettség. Természetesen az ünnepek környékén is számos program, attrakció várja a vendégeket. 

Az AquaPalotában december 29-én éjszakai élményfürdőzés lesz. Az Almásy-kastélyban a régmúlt és a mai korok ételeire, terítékeire és esküvői ruháira csodálkozhatnak rá a résztvevők a két ünnep között a kastély Stefánia-szárnyában. Esküvők régen és ma címmel lesz ismeretterjesztő program de­cember 27-e és 30-a között, szintén a kastélyban. Továbbra is minden nyitvatartási napon elérhetők a látogatóközpont szabadulószobái is. A várban ugyancsak gazdag programkínálat várja a vendégeket. December 27-től 30-ig, hétfőtől csütörtökig, 14 és 17 óra között például Varázslatos tinktúrák – Középkori gyógy- és varázsitalok készítése és kóstolása, ismerkedés a korabeli gyógymódokkal címmel tartanak programot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában