Korszerűsítés

2021.12.30. 06:59

A gyerekeknek kedveztek a fejlesztésekkel Csabacsűdön

Kettős avatóünnepséget tartottak a napokban Csabacsűdön: egymás után adták át a Hársliget Óvodát, amelyet energetikailag korszerűsítettek, valamint a mellette található játszótér új elemeit.

V. E.

Dankó Béla és Molnár József közösen vágták át a szalagot a játszótér előtt, amelyet több mint kétmillió forintból fejlesztettek /Fotó: J. P./

Molnár József polgármester elmondta, olyan fejlesztéssel gazdagodott településük, amelyre már nagy szükségük volt. Az óvodáról kifejtette, annak épületét a 80-as években emelték családi házként. Az önkormányzat a 2000-es évek elején vette meg az ingatlant, ahová a felújítás után 2004-ben a Dózsa utcai óvodát költöztették át. 

2014-ben beépítették az emeleti nyitott teraszát, amelyben egy tornaszobát alakítottak ki, valamint tavaly az óvodaudvar újult meg. Idén a Magyar Falu Program keretében nyertek pályázatot az óvoda energetikai korszerűsítésére. 

Ennek keretében az ingatlan külső homlokzati részét hőszigetelték, kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a pincét és a padlásteret is. Továbbá beépítettek egy kondenzációs kazánt, illetve vásároltak 48 óvodai széket, 12 asztalt, 40 fektetőt, nevelőtestületi tárgyalóasztalt, fél tucat széket, illetve edény- és eszköztároló szekrényeket is. 

Dankó Béla országgyűlési képviselő kifejtette, amikor elkezdte a közös munkát a településvezetéssel, bőven volt mit tenni a fejlődésért. 

Mára eljutottak odáig, hogy ugyan még mindig van hová fejlődni, azonban Csabacsűd egy élhető, szép és egy olyan szolgáltatásokat nyújtó település lett, amely helyben tartja az embereket, sőt, vonzerővel is bír. A fejlesztések sora nem ért véget, hiszen folyamatosan nyílnak meg az újabb pályázatok. Végül sok gyermeket és szép jövőt kívánt Csabacsűdnek. 

Az óvodaátadó után a játszótérre vonultak a jelenlévők, amely szintén a Magyar Falu Program keretében újulhatott meg. Molnár József elmondta, a területen még a nyolcvanas esztendőkben helyeztek el néhány elemet, melyekből mára csupán a hinta állványszerkezete maradt meg. Most azonban több mint 2 millió 300 ezer forintból telepíthettek a játszótérre többek között kötélpiramist, mérleghintát, rugós játékot, kötélhidat, rugós békát, várat őrtoronnyal és csúszdával, valamit egy mókuskereket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában