Békés megye

2021.11.11. 11:00

Szegedi élménynap a legjobbak jutalma

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Irodája alkotópályázatot hirdetett általános és középiskolás diákoknak Szent József életéhez kapcsolódóan, melyet „Atyai szívvel” címen írtak ki.

Cs. I.

Szent József a kis Jézussal /Fotó: wojtyla.hu/

A pályázat legfőbb célja volt a keresztény értékek bemutatása. A versenyen részt vehettek az egyházmegye területén működő oktatási intézményben hitoktatásban részesülő tanulók. A beérkezett alkotások értékelésénél figyelembe vették a témaválasztást, a pályamunkák kivitelezését, azok kidolgozottságát, az ábrázolás kreativitását, valamint az elkészült munkák önállóságát.

Szent József a kis Jézussal /Fotó: wojtyla.hu/

A rajzpályázat és az írásbeli pályaművek első három helyezettjei könyvjutalomban és szegedi élménynapban részesültek. A megyéből is sokan beküldték pályaműveiket. Rajzkategóriában, az 1–2. osztályos korcsoportban 3. lett Tóth Csaba Titán (Mezőberény). A 3–4. osztályos korcsoportban lett 2. helyezett Zsingor Dorina (Orosháza). Az 5–6. osztályos korcsoportban megosztva a 2. helyen végzett Györgyi Lara (Orosháza) és Korányi-Gebura Adél (Orosháza). Az írásbeli pályaművek győztese Verasztó Katalin (Mezőberény) és Baschieri Carlotta (Mezőberény), 2. helyezett Kiss Léna (Gádoros).

Közönségdíjas lett az 1–2. osztályos korcsoportból Vágvölgyi Fruzsina Léna és Tánczos Panna Edit közös rajza (Mezőberény), a 3–4. osztályosoknál Kovács Nóra (Kétsoprony).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában