Belly Board

2021.11.07. 19:55

Lépcsőzéssel segítették a jótékonysági akciót Békésen

Jótékonysági céllal lép­csőzőgépversenyt rendezett a Szent Lázár Alapítvány kezdeményezéséhez kapcsolódva Szerencsi László, a Double One Gym tulajdonosa a közelmúltban.

P. G.

Kovács Ildikó vette át az összeget Szerencsi Lászlótól /Fotó: BMH/

Az alapítvány egy úgynevezett Belly Board elnevezésű betegrögzítő berendezés beszerzéséért indított gyűjtést. Mint azt Kovács Ildikó igazgató hírportálunknak elmondta, a daganatos megbetegedésben szenvedők közel fele részesül a kezelések egy pontján sugárterápiában. – Ezért egy olyan betegrögzítő eszköz beszerzését tűztük ki célul, melynek használatával a kezelések során a célzott terület környezete kisebb sugárhatásnak van kitéve, így az a lehető legkevésbé roncsolja az egészséges szöveteket és szerveket. Az eszköz segítségével egyre pontosabb beállítás és célzottabb kezelés lehetséges, valamint csökken az elmozdulás kockázata – tudtuk meg Kovács Ildikótól. Az alkalmatosság a Békés Megyei Központi Kórház megyei onkológiai központjába kerül majd.

Szerencsi László kérdésünkre kifejtette, mintegy ötvenen kapcsolódtak be a jótékonysági versenybe, köztük Kálmán Tibor, Békés polgármestere és Polgár Zoltán alpolgármester is.

Kovács Ildikó vette át az összeget Szerencsi Lászlótól /Fotó: BMH/

– Kezdetektől szimpatikusnak találtam az alapítvány akcióját, és igyekeztem azt összekötni egy mozgást népszerűsítő megmérettetéssel – fogalmazott Szerencsi László. – Korábban éltem Japánban. Ott megtanultam az emberektől, hogy nemcsak arra kell várnunk, hogy mit tesz értünk az állam, hanem fontos, hogy mi is lépjünk – folytatta a gondolatot.

– Sajnos napjainkra kevés az olyan ember, akinek családjában vagy ismeretségi körében ne lenne valaki, aki daganatos megbetegedéssel küzd vagy küzdött. Számomra nagyon fontos, hogy a magam módján segítsek. Biztos vagyok benne, ha mindenki, akinek lehetősége nyílik rá, egy kicsit hozzátesz az akcióhoz, össze fog gyűlni a pénz.

A nevezési díjakból összegyűlt 160 ezer forintot a napokban adta át Szerencsi László Kovács Ildikónak. A női kategória első helyén Máté-Görbe Brigitta végzett, míg a férfikategóriát Vida János nyerte. Szerencsi László tervezi, hogy tavasszal hasonló versenyt rendez, az alapítvány pedig folytatja a gyűjtés a készülékért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában