Mezőberény

2021.10.13. 06:59

Új tornaszoba várja az óvodásokat

Számos fejlesztés zajlik, illetve áll előkészítés alatt Mezőberényben.

P. G.

Mint azt Siklósi István polgármestertől megtudtuk, befejeződött a Kodály utcai ­Nefelejcs óvoda tornaszobájának építése, a műszaki átadás-átvétel megtörtént, a használatbavételi engedély beszerzése folyamatban van. Ezt követően, várhatóan viszonylag rövid időn belül, a gyerekek birtokba vehetik az új létesítményt.

A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, mintegy 90 millió forintból, száz százalékos támogatási intenzitás mellett valósult meg. A polgármester megerősítette, nagyon fontos, hogy biztosítsák a gyermekek számára a mindennapi sportolás, a testmozgás feltételeit. A munkálatok során egy 200 négyzetméteres épületet emeltek, amiből 100 négyzetméteren a sportpadlóval burkolt tornaszoba helyezkedik majd el.

Ugyancsak halad a szennyvízberuházás. A csatornák tervezése megtörtént, a forgalomtechnikai egyeztetések folynak, amint a kivitelezésről a konkrét terveket megkapják, azonnal tájékoztatják a lakosságot, hiszen előreláthatólag útlezárásokkal is számolni kell majd. A szennyvíztisztító telep felújításának és bővítésének előkészületei a tervezésnél tartanak. A polgármester szólt arról is, hogy a fejlesztéssorozat egyik legfontosabb és legnagyobb volumenű része, a Luther utcai csatornarendszer cseréje várhatóan jövő tavasszal kezdődik majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában