Zöldváros

2021.10.14. 17:29

Megszépül Orosháza belvárosa, több helyszínen elkezdődik a kivitelezés

Hétfőtől három helyszínen is elkezdődik Orosháza belvárosában az a 300 millió forintos beruházás, amelynek a keretében sétányok, zöldfelületek és városképileg meghatározó épületek homlokzatai újulnak meg. A kivitelező hat hónap alatt végez a munkákkal. A Zöldváros elnevezésű projekt építése során számolni kell lezárásokkal.

Csete Ilona

Belvárosi parkosításra, zöldfelület rendezésére és közösségi terek kialakítására nyert forrást Orosháza. A teljes projektre fordítható vissza nem térítendő támogatás 300 millió forint. Dávid Zoltán polgármester az egyik helyszínen, a katolikus templom előtti téren csütörtökön jelentette be, hogy hétfőn megtörténik a terület átadása a kiveitelezőnek és kezdetét veszi az Európai Unió Terület és Településfejlesztési Operatív Programja keretében a Zöld város kialakítása Orosháza belvárosában című projekt.

Dávid Zoltán, dr. Burai Mihály, Szőke Sándor egyeztett a katolikus templom előtti téren /A szerző felvétele/

– Orosházi vállalkozó végzi a munkákat, a kivitelezés idejére kérjük a lakosság megértését, türelmét. A végeredmény kárpótol majd mindenkit, a főtér után három belvárosi helyszín méltó módon megújulhat – fogalmazott a városvezető.

– Az elmúlt években megvalósult városközponti fejlesztés növelte az egész városrész imázsát. Ennek továbbfejlesztését szolgálja ez a nagyszabású projekt. A fejlesztés eredményeként megújul a katolikus templom előtti Széchenyi tér, ahol kialakítanak egy zenepavilont is, valamint megújul s majd a látogatók számára megnyitják a katolikus templom kertjét. Új burkolatot kap az evangélikus templom környezete, a templom mögötti sétány is, amely egyben korszerű világítással egészül ki – sorolta a jegyző, dr. Burai Mihály. Ezeken kívül új funkciókkal bővül a Táncsics Mihály Gimnázium előtti park, a diákok közösségi tereként egy hangszórókkal és wifivel ellátott zenearéna létesül és felállítanak országzászlót.

 

A Dózsa György utcán, a gimnázium mellett egy 16 férőhelyes parkoló, valamint egy elektromos gyorstöltő állomás létesül. Az érintett épületek – katolikus és evangélikus templom, valamint a Táncsics Mihály Gimnázium – homlokzata méltó díszvilágítást kap. A Táncsics gimnázium előtti emlékpark körüli sétány javítását is elvégzik, a zöldfelületek ott is megújulhatnak.

A városban két helyszínen – a Széchenyi téren és a gyopárosi fürdő bejárata mellett – egy-egy 20 állásos kerékpárkölcsönző állomást telepítenek, összesen 32 kerékpár elhelyezésével. A katolikus templom előtti kertben földcsere történik, öntözőrendszert helyeznek le, 1100 négyzetméteren ökotérkővel burkolják a területet. A zenepavilon nézőtérrel együtt valósul meg – ezt már Szőke Sándor, a kivitelezőcég, a Szonita Hungary Kft. vezetője mutatta meg a helyszínen.

Lezárásokra kell számítaniuk a közlekedőknek

A sajtótájékoztatón elhangzott, hétfőn reggel három munkaterületen jelennek meg a kivitelezők. Mindenütt körbekerítik a munkálatok helyszíneit kordonnal. A katolikus templom körül a földmunkagépek az Előd utca irányából végzik majd a földcserével járó feladatokat. A többi helyszínen is lesznek sávlezárások, részleges lezárások a munkák idején. Kérik a lakosság megértését. Ezekről a lezárásokról egyébként folyamatosan tájékoztatják a közlekedőket, az orosháziakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában