Békéssámson

2021.10.10. 21:00

Játékokat vettek forintjaikból

Összesen 750 ezer forintot nyert a helyi civil közösség, a Jövő Nemzedékéért Békéssámsonon Alapítvány, az összeget az önkormányzat kipótolta 600 ezer forinttal. Sőt!

Cs. I.

– A községháza udvarán az évtizedeken át felhalmozódott vashulladékot értékesítettük, az abból befolyt 400 ezer forintot is nemes célra fordítottuk: legyen egy szépen felszerelt udvara az óvodánknak. Az udvari játékok már a helyükre kerültek a tömegsport egyesület tagjainak a segítségével – sorolta a helyszínen Annus István, az egyik mozdonyt tesztelve.

Az óvoda udvarán a kisvonatot mutatta Ácsné Tejes Katalin Mónika és Annus István polgármester /A szerző felvétele/

Ottjártunkkor még vártak az engedélyekre, amiket azóta megkaptak – ezt az óvoda vezetőjétől, Ácsné Tejes Katalin Mónikától tudtuk meg. A négycsoportos óvoda 93 gyermeke már birtokába is vette a kültéri játékokat (óriás mozdonyt vagonnal, színes babaházat csúszdával, kisvonatot tetővel).

Az udvar mögötti játszótérre pedig megérkezett a kalózhajó és kialakítanak egy drótkötélpályát is. A bővítésre a Magyar Falu Programban nyertek 5 millió forintot. E két projekt keretében majd nyolcmillió forint értékű kültéri játékkal gyarapodott a falu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában