kereskedelmi kapcsolatok

2021.10.05. 19:44

Indonéz delegáció látogatott Békés megyébe

Megyénkben járt az Indonéz Köztársaság magyarországi nagykövete H.E. Abdurrachman Hudiono Dimas Wahab. A delegációt dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke fogadta a kamara tisztségviselőinek körében kedden. A nagykövet által vezetett delegáció tagjai a nagykövetség gazdasági vezetői, valamint az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ vezetőségének tagjai voltak.

B. O.

Fotó: Pinter Vince

Mint kiderült, a látogatás célja volt az indonéz-magyar kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése nemcsak nemzeti, hanem lokális szinten is, mellyel népszerűsíteni kívánják az Indonézia adta lehetőségeket. Mindezek mellett szándékukban áll megismerkedni a helyi vállalkozói környezettel, lehetőség szerint kapcsolatépítés és a jövőbeni együttműködések feltérképezésének szempontjából.

H.E. Abdurrachman Hudiono Dimas Wahab és dr. Orosz Tivadar, mögöttük az indonéz és a magyar delagáció /Fotó: BMKIK/Pintér Vince/

A kétoldalú találkozón aktuális témák is megvitatásra kerültek, mint az Indonézia – Közép-Kelet Európa Üzleti Fórum, valamint a Trade Expo Indonesia nevű nagyszabású kiállítás, ahol az ipari alapanyagok és a fogyasztóknak szánt késztermékek egyaránt megtalálhatók.

Erősítik az együttműködést

Négy éve, hogy Békés megye és Észak-Szumátra testvérrégiókká váltak a gazdasági együttműködés fejlesztését célzó együttműködési megállapodás által. A megyei önkormányzat által jegyzett okirat a kereskedelem és gazdaságfejlesztést, a mezőgazdasági, oktatási és turisztikai együttműködés magasabb szintre emelését tűzte ki célul. A mostani látogatáson a tárgyaló felek megerősítették a további közös munka szándékát, melynek fő eleme a kölcsönös információcsere, elsősorban a gazdaságot érintő kérdésekben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában