Békéssámson

2021.10.08. 21:00

Aszfaltos utcákban is várható felújítás

A napközis konyha tetőszerkezetére megnyert 25 millió forintból a beruházás elkészült.

Cs. I.

Pályázott és nyert az önkormányzat majd 20 millió forintot a Belügyminisztérium által kiírt útpályázaton. Csak szilárd útburkolattal ellátott (aszfaltos) út javítására lehetett forrást szerezni, így esett a választás az Attila utca, a Bartók Béla utca és a Kossuth utca egy kis szakaszának a felújítására.

A beruházás zajlik – sorolta találkozásunkkor a polgármester. Annus István azt is elmondta, a földes utcák állapotán (azért, hogy esős időbe is járható legyen) töltéssel igyekeznek segíteni. Beszereztek száz köbméter porcelán zúzalékot, így már háromszáz köbméter anyaguk van, hogy ebben az évben is járhatóvá tegyenek néhány rossz állapotban lévő utcát (például a Kassait). A Makói sor érdekében is van beadott pályázatuk. Ez külterületi útbesorolású a Széchenyi utcáig. Bizakodnak a pozitív elbírálásában. Befejezték a közfoglalkoztatásban dolgozók a Kassai utcában a járdaépítést. Az alapanyagra nyertek a Magyar Falu Programban 5 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában